3

Szabolcs

47 éves

Kerkafalva ( km)Regisztrálj vagy lépj be, hogy meg tudjuk mutatni, milyen messze lakik tőled!

főiskolát végzett (energetika)

182 cm magas, nem dohányzik

Mobilról randizik!
Írj neki!
Ezzel a gombbal tudsz üzenetet írni a társkeresőknek. Az üzenetíráshoz előfizetésre van szükség, de a Platina előfizetőknek azok is írhatnak és válaszolhatnak, akiknek nincs előfizetése.
Ha egy társkereső nem érdekel, itt elrejtheted (hogy ne lásd többet), letilthatod (hogy ő ne láthasson téged és ne üzenhessen) vagy jelentheted a moderátoroknak (ha tiszteletlen, zaklat vagy megszegte a szabályzatot).

Fánlakó

Tárárárárárárárám tírírirírirírirím...

... keresem jobbik részem...

(... valami Judit esetleg Edit...)

Dupla félhang

(Me Tarzan, You Jane)

"... hogyha veled nem lehetek jaj de bánom, mert szomorú a magányos dínom-dánom."

Laptérkép:

1. Társat kínálok-keresek - Ex unus pluribum
2. Az avatár bemutatkozik - Introitus
3. Az avatár lelepleződik - Apocalypto
4. Színvallás - Perluceo
5. Leltár - Inventarium
6. Mind, amiket e szép kis kert ételt-italt terem - Dieta Bihariensis ac Zaladiensis
7. Hegylábi láp - De profundis
8. Lélekmadáretetőm - Delectamentum
9. Vállalati filozófiám, társadalmi felelősségvállalásom - Vertebrarium
10. Money back guarantee

1. Társat kínálok-keresek - Ex unus pluribum

"Csak az a gyep! Csak az a szép zöld gyep..."

Poldi bátyó keresi dísznadrágját kiégető Zsófiját - avagy: Faustus Margit-tendere - azaz hogy: Kőmíves Kelemen Klementinát keres.

(Tessék, csak tessék, folyton folyvást! Minden dobás talál, minden találat nyer! )

Szelfibotot a népnek! (Eme populista ígérettel leelőzöm Humma Kavulát a galaxis elnökségéért.) Szavazz rám! (Pattanj fel bébi, berúgom az Arany Szív űrhajómat.)

Csillagharcos tehenészlányt keres - ad infinitum, et ultra!

Ha feljössz hozzám megmutatom a mágneses monopólusaimat (majd szét kell őket szedni, összetapadtak) - és van egy iskátulyám is szubatomi részecskékkel, gombostűzve, latin névcímkékkel... (Higgs-bozonjaim szétgurultak - de meglesznek ha porszívózok.)

BAZINGA!

(... és a Cooper-féle faktoidok mintájára van egy csomó Kovex-féle faktoidom)

Becsületrenddel kitüntetett, féltékeny kórtársai által agyonhallgatott frakkos, angolbajszos légiós titkár, magánlevelező és oroszlánidomár gyöngéd kapcsolat céljából keresi kertje virágszálát magánénekesi pályától visszavonult, endlizni tudó hölgy személyében. V. Eduárd van Eck en Tshergoletz, sürgönycím és gratulációk: tavasztól őszig reggel 8-tól este 8-ig Párizs, q. d'Orsay 43825 számú pad, este 8-tól reggel 8-ig Luxembourg palota (kertje), táncoló faun posztámens; télen és esős napokon Boul S. Honoré 27, félszint, garderobe középső polc

Végső kívánságképp házasság boldog kikötőjében való horgonyvetésre vágyó, életre ítélt hölgy igényeinek kielégítését vállalja 47 éves ítéletvégrehajtó, aki úgy érzi, hogy még tartogat számára valamit az élet. Szókratész vagy Khárón (ahogy tetszik) - Ad libitum jeligére, postán maradó. (A kaucsuk kézelő életet ment! )

(Mindenkit érhet baleset.)

Saját család alapításának vágyával még föl nem hagyott szemrevaló bódhiszattvának a lét további köreinek meghódtásában társul ajánlja magát öreg, szegény, beteg, utálatos démon. Milarepa verzió jeligére bárhova

(Vaj'ha látnám felemet szümümhel...)

2. Az avatár bemutatkozik - Introitus

Mint látom, a magukat urak élettársául ajánló hölgyek időmúlatásuk s életszintigényük javarészt pár hold jó termőföld árán tett külhoni látogatásaik emlékképeivel ézékeltetik - hát magam is érzékeltetném párvönü létem főúri tigrisvadászként elefántháton elért csúcspontját - ha a kigombolt gallérú, szmoking és csokornyakkendő nélküli fotográfia közlésétől e tikettes faxni nem tiltana. Kérem, mint úrhölgyek a jobb társaságbéli gentlemannek higgyék el szóra, hogy több fényképen szereplek vadásztrófeáimmal telt könyvtárszobámban pipázva, kastélyom lövészmellvédjén, homlokomon a nagy írókra oly jellemző, felhős mélabúval merengve, vagy kalapomat a fényképész felé kedélyesen emelve nyitott Invictám vezető ülésén, s mint az éhes szépségeknek almát osztó Párizs, szobrász előtt modellként.

(Beszélhetnénk négyszemközt? Ha kívánnád elővehetném fényképes különleges ügynöki igazolványomat, de azzal sem érnél semmit, mert a sötét szemüvegemet akkor sem vehetném le...)

((... és tudok ölni a hüvelykujjammal. Habár ezt a technikát csak a leglassabb, szárnyatlan ízeltlábúak ellen tudom bevetni - és csak a legvégső esetben. A többi szárnyas ellenségemmel villámgyors, halálos tenyércsapással végzek. Vagy Chemotoxkszal...))

Kétüléses, nyolchengeres kese herceg... vagy kéthengeres nyolcüléses? Nos... elsőre jobb ötletnek tűnt még az ekvesztrin önadatolás...

(Kapitány a hajónaplónak: a csillagtenger RV szektorának Szküllái és Khárübdészei közt hányódik nyugodt öblöt kereső hajónk. Borunk, kenyerünk fogyóban, legénységünk sziréndalárda nyugtalanítja...)

Bonviván, drámai hős, kíméletes kalandor - 3 az 1-ben!

(Mellesleg a Boldogság-szigetek trónöröklési rendjében a tizedik trónképes tag is én vagyok, bibi...)

" ...nos, ismerek olyat aki dolgozott már, és... némelyikük az egekig magasztalta! "

Szebbik nembéli landivonalazó embeltálsaim! Lenkívüli ölöméle szolgálhat egy olyan szelény alaknak, mint én, hogy számotokla leílhassa milyen egy olyan gesztenyebalna, tincsenként csigásodó hajú folló vélű szeletőnek, lemek figulának egy napja, mint én vagyok, ki képes álló nap a számála egyetlen nő előtt télden állva gitálozni, miközben fogai közt lózsát taltva szolítja szeletőjének kalcsú delekát, csókolva tűzpilos ajkait... Feltéve, hogy nem lovagolhat ki kastélyából másik szoknya után, melt kedvenc palipája lesántult... valamint ha négy kalja van. És két feje.

"Májn herc iszt ájn bínenhauz vo flíge sőne médhen, lá láá láá lá-láá lá-láá"

" Béééb... tá-tám tá-tám tá-tám áj gát ju béééb..."

(Számos hiányosságom mellet nehezen túlbecsülhető erényem, hogy: még nem voltam büntetve rendőrsisaklopásért - s bizonyítottság hiányában ejtették az illegális golfütőbirtoklás vádját.)

Elfoglalt ember vagyok, soppingoláshoz sajnos nem adhatom kölcsön magas, széles vállú testőrömet, hogy rá próbáld fel a nekem szánt hálóköpenyt - csak a félszemű, féleszű komornyikomat. Jobb is, ha megsétáltatod, állandóan belebotlik az ember.

(... és utcán autogramot nem osztogatok. De ha behúzódunk egy kapualjba...)

Gyarapító beosztással élve, takarékoskodok aranyat érő időmmel: ötórai teámat négy órakor iszom (a lóversenyeredmények átfutása közben).

(Azon rágódom: ha krikettjátékom figyelmet kelt a délafrikai válogatottba szerződjek, az ausztrálba vagy a bengáliba? Van másütt is fejlődési lehetőség? (Továbbá tűrhető akadályugrató vagyok, és ha második csőből sem lövöm le az oroszlánt - hát
torkon szúrom.))

("A világ osztriga mit kardommal nyitok szét! ")

Hívásod számomra fontos - jelenleg minden vonalon foglalt vagyok, további türelmedet kérem, hamarosan kapcsolom magam.

(Ha valamit üzensz a komornád hagyja majd meg a komornyikomnak. (Írja le és intézze el, Jeeves...))

Sorelle carissime, annuntio vobis gaudium magnum...

Aut Caesar, aut nihil (ki a kicsit nem érdemli... vagy hogy is van...)

(Ováció indul. Taps indul.Taps leáll. Ováció leáll.)

Pa-pa-pa-pa-pa-pa-Papageno!

(Több ló nem indul.)

3. Az avatár lelepleződik - Apocalypto

Legnagyobb meglepetésemre csupa alfahím és alfanőstény közt leltem magam ezen a társkereső oldalon, kik önmagukban is teljes egész, energiától kicsattanó univerzumot képeznek, s maguk is csodálkoznak azon, hogy véletlenül idevetődtek. Nos, confiteor vobis fratres et sorores, hogy én bizony félembernek és energiáiból fölösen fogyó univerzumnak érzem magamat egymagamban - én így kerültem ide. Talán omegának...

"... ne nézzetek a kamerába, menjetek tovább, mintha harcolnátok..."

"Kész őrület! Ekkora pozitív kisugárzással nem veszíthetünk! "

(... és az sem igaz, hogy a fronton kecskéket legeltettem, tehát nem láthatta semmiféle trafikos semmiféle beobachtungstelléből semmiféle messzelátón át. Egy trafikos amúgyse lesz százados. A császár sose bízná rá a messzelátóját...)

Khm... mester vagyok a lábmasszázsban, tökélyre fejlesztettem a technikámat, nem csiklandozok, vagy ilyesmi, ugyanakkor Mia Wallace-ok az első randin nem velem fognak táncversenyt nyerni.

Well, mivel másnak olvasni nem feltétlen oly szórakoztató e magyar nyelvre ferdített egész testes CT felvételt, mint nekem azt megírni volt - előre bocsátom, hogy ha ismerőseim előnyös megjelenésű, jóindulatú, életrevaló, kezdeményezőkész, merész alaknak tartanának, akkor kedvező véleményük felől illő szerénységgel hallgatnék. Ám barátaim, üzletfeleim, tettestársaim és elenyésző számú tisztelőim jelentéktelen, kellemetlen alaknak tartanak - esetleg élhetetlen zseninek, kinek pislákoló szelleme alig menti élte tényét. Nos, igen... vagy inkább szélhámosnak, zseniális élősködőnek, ki - némely tanárom szerint (bár jelen körülmények közt nemzetközi egyezmény tiltja, de jön kutyára dér, száll karóra varnyú) - akasztófán végzi. Minden esetre legjobb esetben is gyanús alaknak tartanak, kiről egy rovancsolás alkalmával majd még egy-s más kiderül. Így immár a fentieket leírhattam álszerénység terhe nélkül. Én mindenesetre az elévülésben reménykedem, vagy kis összegű óvadékban, rosszabb esetben amnesztiában, illetve az életfogytot követő kegyelemben, mely a bűnös lélek előtt végül derengeni engedi a Teremtőből s művéből áradó fényt.

Gombócot is zabáltam, bort is ittam, ki se végeztek.

Nem vagyok babonás, antiintelligens, levilágosult kikötői söpredék, és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti rontás.

Mélyen átérzett felelősségvállalásom és filozófiám jegyében Márta napján nem lopok, bankot nem alapítok, és bankot nem rablok. Közismert (Ezékiel 25:17), hogy a bankalapítás és a bankrablás a hét főbűnök egyike, illetve másika. Előbbi abban különbözik az utóbbitól, hogy előkelőbb helyen szerepel. Márta napján tehát nem alapítok bankot - ennyit az emberiség üdvéért megtehetek.

Bonnie! Ugyan van valami abban az ötletben, hogy a Jászai és a szigeti bejárat közt nyílt pályán megllíthatnánk a 6-os villamost, majd kendőt orrunkra húzva jegyeket és bérleteket ellenőriznénk és a következő megállónál leszállva a tömegben eltűnnénk... de van jobb ötletem! Keress meg! Clyde

("... az éttermekben is sok az ember. És sok a tárca..." ...és rengeteg villamosjegy, havi bérlet, Nyuszimuszi...)

Nobody move!

4. Színvallás - Perluceo

Végezetül végigírva a bemutatkozó oldalt pár szó ide az elejére is- avagy " hiába élünk a szakadék szélén kezdjük a végén": kísérleti bázison élek, melyen folyó kutatás célja technológiák paradigmatikus felépítésével bemutatni, hogy a Nobel-díjasok tudománya által a huszonegyedik századra beérlelt katasztrófák árján színen lehet maradni újabb Nobel-díjasok még katasztrófálisabb megoldásai néllkül is - génpancsolás, atombütykölés, és átláthatatlan kódokat futtató, észrevétlen kommunikáló és megfigyelő személytelenül intelligens gépmorzsák nélkül - annak tovább fejleszthető módján, ahogy a kultúremberiség történeti évezredeinek kifutásaképp akár csak fél évszázada is élt kis birtokán saját és szipolyozóinak igényeit elégítve ki a falusi gazda, "mindenek mestere". Semmiféle fejlődés nem egyútú, perspektívája nem cső, abba csupán belehúzták az aranyórát, bársony zekét, szebbik észt a közönségükről lehántó Cipollák .

(Spirálgalaxisban tomboló ionviharból másik dimenzió párhúzamos világegyetemébe transzportálnék át az alternatívát nem kínáló Möbius-futószalagról lelépni kívánó, jóravaló, helyre fehérnépet... Energiát! )

Egyre gyanúsabb, hogy grafomán vagyok (hosszú idő alatt (koronta visszabontva) hosszú zoknit horgolok - de szellemi életem azért nem hasmenésszerű...), mindenesetre, mivel Isten háta mögött rejtezve kapaszkodok egy, Budapestnél négy más fővároshoz is közelibb zalai rögbe, nem írhatom magamról, hogy semmit nem lehet szavakra bíznom, s csak személyes találkozásokban hiszek - hisz ide minden pesti romkocsmánál közelibb az Adria, Fiume és Trieszt, Zágráb, Pozsony, Bécs vagy Ljubljana bármelyik borpincéje, sörkertje, cukrászdája, kávézója. Helyben vagy közel pedig egyetlen Earl Grey-vel vagy Baileys-zel folyó lányfejeltekerő műintézet sincsen (sem sehol egy Jack Rabbit Slim's).

(Atención! Carbon! Uno... dos...)

Olykor elmosolyodom azokon, kik önmaguk bemutatkozó oldaluk számára való megfogalmazása helyett egyéb fontos dologra szánják idejüket - hiszen az első beszélgetés úgymond eldönti majd, hogy egymásnak valók-e a másikkal. Pedig ami az első randin végletes bizonyossággal el tud dőlni az legfeljebb az össze nem illés, s nem a végső révbeérés... :) (Mellesleg több ezer reglap átolvasása után mondhatom, hogy az egyik legasblonosabb szöveg a bemutatkozásképp írt: "sablonok helyett inkább nem írok ide semmit se".)

"Aki mellett a nő nő lehet..." nos, ha ez számodra azt is jelentheti, hogy minden alkalommal megsímogatlak, szörecsetemmel megcírógatlak amikor melletted elmegyek és valami kis virág is kerül a száz virágváza valamelyikébe, és a nap bármelyik szakában aritmikus légzéssel mosódhat össze előtted a világ - akkor mellettem nő lehetsz. :)

Vasi Őrséggel határos zalai faluban mikrobirtokos ópór újparaszt kiépülőfélben lévő szerény kertész és állattartó portájára keres lehiggadt becsvágyú, tündéri kisasszonyt, kit már több mesés túristaparadicsom lecsóba küldésére vére nem hajt, társadalmi helyzetének még magasabb voltát igazoló cím szerzése nem hevít, s kit egy alomszék helyett inkább az éjjel is nappali fényárban úszó, embertestek munkában kopásának végét ígérő gépesült, önirányított, vegypancsoló és tömeggyártó civillizáció keltette szemétorkán riaszt, s ki azt inkább bizonyítani tudja, mintsem bizonyítékát igényli, hogy nagyapáink huszadik századában is még általánosan működő önellátó háztáji gazdasága nem betegségeikben korán kimúlt szőrrel borított fánlakó emberszabásúak tömegsportja volt. Varázsszó: az eljövendő nemzedéknek élni ne csak lehetséges, de érdemes is legyen.

5. Leltár - Inventarium

E bekezdésben erőteljes lelki hatást kiváltó, felkavaró, megrázó tény tétetik közzé - így érzékeny idegzetűek számára orr elé készített repülősós üvegcsével olvasandó tovább: nincsen sem gépjárművezetői jogosítványom sem önjárművem. A huszonegyedik században. Európában. És még szabadlábon vagyok. Az efféle közveszélyes alak egyéb galádságra is képes. Hovatovább eme defektus saját iniciatívából nem is reparáltatik - legfeljebb valami jóra való asszony-forma hatására.

Számomra a paradicsom: imádott gyümölcse az isteni veteménynek, melynek kertje végében lakom, s nem az ajánlólevélre kiutalt hurris vagy zenélő angyalos társbérlet, s végképp nem évi kéthetes tengerparti penzum, amit az embernek fia azzal az egész évi munkával érdemel ki, mi minden ilyen paradicsomot kisebbé, drágábbá, távolibbá és talmibbá tesz.

Birtokom gyepe sose lesz tűsarkúból kibújt talpak csiklandó szőnyege, elütött labdák zöld posztójául szolgáló golfpálya.

Miután a konditeremben lenyomok naponta egy-két, tapasztalati és elvi alapon személyre szabott izomnövelő és szálkásító menetet kedvenc elektró cédéimre, a szervezet számára a napi működéshez és testi fejlődéshez szükséges elvek szerint összeállított reggelit költök el, majd a madárfüttyös levegőre kiugrom permakultúrás kertembe, jóllakatom a szemem a sok színnel, formával, illattal, ezt-azt meglocsolok, megigazítok, kitépek, felkötök, letörök, bekapok, beviszek a konyhába... Nézzük csak, valamit ismét elírtam. Iggennn... Nem miután kondizok, hanem ahelyett, hogy kondiznék. Se súlyzó, se fekfőpad, sem expander, nálam felkoptatná állát a konditerem egere és nem rokizna technóra se.

6. Mind, miket e kis kert ételt-italt terem - Dieta Bihariensis ac Zaladiensis

Van, aki párjának emilyen vagy amolyan étrenden élőt keres. Magam hússal nemigen élek - habár néha bármely elkészített válfajáből egy-két falat vagy teljes adag jólesik, akár évszám megvagyok húsneműek nélkül. Állattartó porta állományában persze akad rendszeresen valamilyen oknál fogva kés alá kerülő. Röviden: sem húsevő, sem húshagyó zöldevő nem vagyok - még a leginkább talán alkalmomszülte dögevőnek kell vallanom magam.

Csőre töltött Dubarry szelet van nálam, és nem félek használni! Jó étvágyat!

(Rendes körülmények közt nem eszek junk foodot, imperialista nyúlbogyókat, római mirelit-sz×rt. De ha nincs mogyoró az amfiteátrumban rágcsának elcsúszik egy-egy zacskó pacsirtanyelv, fülemülemáj, szarkaszív, csípős kobranyelv, rántott farkasmellbimbó, marcipános varangy, metélt tevehere, fókaorr, rigófütty, borztüdő…)

7. Hegylábi láp - De profundis

Aki a sorok olvasásában eddig eljutott, időközben minden bizonnyal túllépte tizennyolcadik évét, tehát: nőt akarok! Minden kecském frigid!

"Ó, ó, etikett,
Csak a halottak tudnak illemet."

Anoním dohányos vagyok. Észrevétlen túlléptem az előre kitűzött egy éves füstmentességet - és most épp nem viszket öngyújtóért a tenyerem... A rágyújtás tehát egyelőre nem ügy, a füstmentesség időtávlatainak tervezését egyelőre elnapolom. Átlagosan hatévente leteszem a cigit öt évre. Megállom, öt évig nem gyújtok rá. Öt év leteltével rágyújtok. Egy szál után vagy prolongálok egy évet, vagy szívom. Aztán a szivar, sodrás egy percről másikra félretéve ismét egy évig, öt évig... Valahogy így: "Giving up smoking is the easiest thing in the world. I know because I've done it thousands of times." (Mark Twain)

("... takarékosság a pödrésben és fesztelenség az államtanácsban")

Tenorkulcs... Tisztára feledtem volt említeni (hisz' már több évtizede nem része az életemnek...) : nem tévézek. Illetve... mostanában neten médiaklikkelgetek ezt-azt, de még ez a közszolgálati műsorválaszték is többnyire túl harsány nekem. Képzelheted, hogyan tudnék megmaradni négy fal közt valamelyik kereskedelmi csatornával... Ha fordítva ülünk lóra mondhatnám: így sok időm marad az élet egyéb dolgaira, valamiben szellemileg elmélyedni, kihüvelyezni a behüvelyezetteket, bogozni a gordioni csomót. De lóra nem a fara felé kell felülni, s ha nem fordítva közelítem meg a kérdést: a tévézőknek bizony ez az idejük az élet egyéb dolgaitól elvész... hüvelyben szárad az, mi volna kifejtendő, s menetrendszerűen megkapjuk bogátvágó sándoraink.

Igénylem a tagolt gondolkodást, gondos fogalmazásmódot - a gondolatpanelekkel, kifejezésbeli közhelyekkel élőkkel szemben ketrecbe zárt éhezőművésznek érzem magam. Esetleg összesarazott repülő szőnyegnek. Vagy elkoszolódott gyújtógyertyának. Vagy papucs orrán fityegő, félig leszakadt pamutbojtnak.

8. Lélekmadáretetőm - Delectamentum

Akadnak, akik értik a viccet de merev eszmei álláspontjuk miatt nem szeretik. Nos, én a jó viccet módjával igen szeretem, olykor nevetek is rajtuk. És olykor meg is értem...

("Sono italiano in spirito.
Ma ho sposato una donna
che preferisce lavorare in giardino
a fare I'amore appassionato.
Uno sbaglio grande!
But it's such an ugly language.
How about... Russian?
Yest' sila blagodatnaya
sozvuchiy slov zhivykh.
Kamina tozhe ni trudnuyu tyesnitsya
lyubosyat'sya grust'.
Odnu molitvu chudnuyu
tverzhdaya naizust'.
V dushe kak bremya skatyatsya
somneniya daleko.
I varitsya i plachetsya, i tak legko...")

Kedvtelésképp nyelvészkedem. Megengedő franciasággal fogalmazva amatőr vagyok, éles olasz szóval dilettáns - legtöbben nyilván így vélik - magam a saját érdeklődésemre inkább a magyar szót lelem találónak: műkedvelő. Szívesen gyakorolnám valakivel például kifakult japán, kínai, hindi, perzsa, török készségeimet. Vagy valamelyik tetszés szerinti európai nyelvet a nagyobbak közül. Ikreknek az ilyesmi persze könnyen megy. A magyar nyelv használatával kapcsolatban érzékeny és sértődékeny vagyok. Az általános elsivárosodás, alpárivá aljasodás a különféle jelekben megmutatkozó világkatasztrófa jele és támogatója. A szóhasználat bevilágít a beszélő lelkébe - ritkán tárva fel teremtő, fenntartó, gyógyító készséget, gyakrabban gondatlanságot, tompaságot, romlottságot, s néhol egyenesen ördögi rontást látni. Gy. F. szenvedélyes igazságbeszélő e szempont állatorvosi lova - sajnos még nem boncolható. Szóval a hangok világa valahogy így hat rám. Zenét ritkán hallgatok. Pink Floyd, Dead can dance, Goran Bregovics, Sebő, Lajkó, Palya, Méta, Ökrös, J.S.B. ... Mivel minden művészetek közül a zenét tartom a legszemélyesebbnek, lelkek közt közvetlen hidat verőnek, a háttérben megeresztett csapból csörgő konzervzenét igazából nem szeretem. Akkor már inkább egy szobafestő fütyörészését hallgatom.

Általában az ízlésemet közönségesnek mondhatnám abban az értelemben, hogy az a lány aki nekem tetszik mindenkinek tetszik - és a jó öreg, símára koptatott közönségkedvencekre, mint Vivaldi D dúr gitárversenyének largo tételére, vagy a Pink Floyd Falának There Anybody Out There gitárszólójára nekem is ki akar ugrani a szívem...

Az érzékek egyéb birodalmai közül a képek világa hat rám erősen, kicsit fotózgattam, érdekelt volna a filmrendezés. Most is az olvasmányélményeimet azonnal jelenetezem, beállítva, hozzávágot képekkel pereg előttem minden. A világ filmtörténeti és művészi jelentőségű filmtermésének javát ismerem és gyűjtöm. Az én világom Tarkovszkij, Wenders, Bergman, Fellini, Visconti, Kusturica, Zsivko Nikolics, Menzel, Kuroszava, Kim Ki Duk, Wong Kar Wai, esetleg de Sica, Risi, Almodovár, Bertolucci, Herzog, Renoir, Kieslowski, Chytilová, Mihalkov, Woody Allen, Kaurismaki, Makavejev, kevésbé Lumet, Pasolini, Bunuel, Ferreri, Antonioni, Polanski, Forman, Gilliam, Hitchcock, még kevésbé Besson, Tarantino, von Trier, és a legkevésbé sem Greenaway, Lynch.

A jobb magyar rendezőket itt nem sorolom fel, jobb senkit sem kihagyni, csak azt kérdem: készült-e valami jobb magyar film az Eldorádó óta?

Kedvenc festőm Jan van Eyck. Órákat tudnék róla beszélni. De úgy általában kedvelem a józan flamand derűt, Geertgen tot Sint Jans bájos képeit, van der Weydent, az egzaltált van Goghot is inkább mint mondjuk Modiglianit. Miró kiállításra hat ökörrel sem lehet elhúzni, s magam is megadnám a száz picassót egy donaldkacsáért.

Olvasottnak éppen nem mondhatom magam, a saját társadalmi osztályomban esetleg átlagosnak, azért ezernyi könyv szövege az én fejemben is kavarog, de sok alapkönyv hiányzik. Versek felidézésében nem vagyok jó, őszintén fájlalom, restellem.

Fekete István irásaiban teljesen eltűnik a szubjektum és objektum ellentéte, mert felemeli arra a szintre, ahol a kettő egy. És hol, ki említené misztikusként, nagy exotéraként? Rajtam kívül mondaná-e valaki, hogy a világ legnagyobb írója? Mondjuk igaz, nem botlott bele a saját lábába, nem volt elég vájt a füle mindenféle viszketeg elhajlásra, s egészséges, gyógyító szellem kaphatna-e irodalmi Nobel-díjat?

Nem éppen egy Weöres Sándor valami Károlyi Amy szerűséget keres, kivel egymásnak a láthatatlan falak börtönéért naponta megbocsáthatnak.

9. Vállalati filozófiám, társadalmi felelősségvállalásom - Vertebrarium

A "ki vagyok", "felmenőimhez, fölnevelőimhez, az engem táguló körökben ölelő világhoz mi közöm" kérdéseit az önmeghatározás igényének, öntudatnak fejlődésével úgy válaszoltam meg végül, amiben saját magyarságom idővel tudatosan is egy lényegi elemmé lett. Ennek megfelelően magamnak társul is olyat keresek - legyen személyében végül kutyabőrrel bizonylatolt vagy bizonylatolatlan szittya, eszkimó, etióp, napkeleti, napnyugati, vagy a világ bármaly más pontjáról mellém sodródott -, aki vagy maga is pozitív tartalommal feltöltöttnek találja, vagy legalább ne találja haszontalanságnak, magára nézve sértőnek, veszélyeztetőnek ha a nemzeti nézőszög lényemben, önmeghatározásomban, törekvéseimben, érdeklődésemben, hétköznapjaimban, gondolataimban valahol mindig jelen van és a világ tükrözésének egyik módja.

Társadalmi felelősségvállalásom: nagyjából ellenkező értelmű a kifejezés óriás betűi alatt gyanús portékájukat teregetőkével. A különböző nehézségekkel élő személyek és csoportok célszerű megsegítését nem másokon kérem számon, buzdítva, hanem a bajok homeopatikus kezelésének módszerével élve magam látom el, rézfúvós bandérium igénybevétele nélkül. (Fogjuk meg és vigyétek helyett fogom, viszem.) A politikai korrektség maszlaga gyakran zárja rövidre önmagukra, környezetüket terhelő örvény magvát képezve a szükséget szenvedők szükségenyhítésre szánható erejét - így téve pusztán Tamási Tündöklő Jeromosainak, Páskándi Vigéceinek politikai ügynökeivé a korrektség tárgyait. A kificamodott tagot a fokozódó terhelés helyetti kímélet sorvasztja. Gandhi felfogásában aki más válláról a lét fenntartásának terheit leveszi, az annak léte értelmének egy részét is elvonja: az életnek értelmet adni nem megy küzdelem nélkül - én küzdöttem és küzdök a magaméért, a másik élete értelmének rovására a sajátomat nem szükséges hízlalnom. A helytelent helyesnek, az esetlent szépnek láttatni, mindenki fejére papírkoronát tenni azzal a következménnyel jár, hogy a nagyszerűnek puszta eszménye is megsemmisül. Az, aki érezheti a felé áramló szeretetet, annak kimondása nélkül is többet épül és többre is tartja azt minden harsány külsődleges jelénél. A tehermentesített élet modern társadalmainkban zsírpárnákat és izomagyakat, céltalan léteket tömegesített, és sehol sem szellemi, lelki, testi létük mikéntjét pallérozókat - lelkek kőbaltáját logarlécre, szextánsra, kémcsőre, áldoztató kehelyre, festőecsetre az ingyen utántöltött svédasztal sehol sem cseréltette le.

(Bő harminc éve nem veszek vagy fogadok el vásárlásnál műanyag zacsit, csekélyke hulladékom célszerűtlen körülmények közt is újrahasznosítható frakciókra bontottam akkor is, mikor elképzelhetetlen volt az újrahasznosító visszagyűjtés... Mióta a környezetvédelem gondolata fősodrú eszmeáramlatok kiadjusztált vesszőparipájává lett olykor felmerül bennem: egy-egy zöldre mázolt harcos hogyan számol el akár egyetlen konferenciára kireppenés ökológiai tappancsnyomával?)

Amíg filantróp üzletemberek lesznek a világon folyton akadnak új és új lábuk alól talajt, fejük felől tetőt, tál betevőt, végtagot, szemvilágot, nevet, országot, életcélt, lelküket vesztők.

Foglalkoztatnak a társadalmi, közéleti kérdések, ha nem is a szekértáborok béközepeinek napi átkiabálós, bilikatapultálós szintjén - hanem inkább a nagy mozgások, szellemi áramlatok, stratégiák, taktikák, és kiemelkedő személyiségek kielemzése terén. Nem érdekelnek az aktuális vádaskodások, a váltakozó jelszavak - a hatást keltő alakok és a közösségek jellemének alakulása érdekel. Az én felfogásom általában a nemzeti konzervatív oldal álláspontjához áll közel. Nem örököltem ezt a felfogást, lassan alakult így. Hát, velem jár ez is, ha ezen múlhat egy döntés, lehessen tudni - hiszen akad bőven szabad elveket valló, kinek más eszményekről hallani, mint miket a világpolgári liberalizmus épp hirdet elviselhetetlen.

"Honi soit qui mal y pense." - mert ugyebár rosszra, ha közvetlenül nem is, de közvetve joggal gondolhat az, aki a rosszat mindig a másikban, a rosszra gondolóban leli fel, s önmagában sohasem...

Quis custodiet ipsos custodes? - avagy: minő hitellel mondhatja magát krétainak a minden krétait eleve hazugnak nevező?

Taszít minden travesztia - minden olyan igyekezet, mellyel a saját léthelyzetével mit kezdeni képtelen sikkasztva a saját léte titkára adandó választ zilálja folyton más létformák természetszerű viszonylatait; ugyanakkor támogatom igyekezetében azt, ki léte korábbi burkát levetni, saját létét újrateremteni megszerezte az erőt, jogot, készséget, - és minden álca alatt lopva működőt a teremtett, természetszerű létek pusztító ellenségének tartok.

(A korunk anyagi haladásának eszközeit fejlesztő tudomány legbecsültebb eszmealkotója az emberi jövő egyedüli lehetőségének újabb élhető bolygó egy évszázadon belűli gyarmatosítását tartja. Ha az ilyen koponyák a legrövidebb időn belül elhagyják bolygónk a Föld talán élhető is marad... De vajon élhető bolygóját védő engedheti-e ilyen fertőző, halálos kórt terjesztő eszme hordozóit a még felélhető terekre rontani - hogy tönkretett élőhelyeket hátrahagyó kárt hozó művükkel majd mint minden környező térből visszarajzóval találja magát szembe? Avagy: a szégyenérzetet, erkölcsi gátakat el nem ismerő, tárgyát kutató valóban nevezhető-e tudósnak, vagy köpenyére cifra cégért varrt gazembernek bélyegzendő?)

Nem állunk messze az időponttól, mikor az ember magyarázkodhat egy létjogát kétségbe vonó cyborgnak: hogy hogyan mer ember lenni, mikor lám, mennyire megbízhatatlan, esendő, s el nem követett gaztetteinek egyetlen oka a hiányzó alkalom - míg ha a cyborgnak akadna bibije, annak okát a létét megalapozó emberre éppúgy visszahárítja (ha az őt félvilági szörnynek megteremtő, hasznát élvező - és a léte terheit viselő ember személyében véletlenül azonos lesz... - akik maguknak az emberi jogokat a leghangosabban követelik belőle másoknak többnyire a legkevesebbet hagynak...) Summum ius summa iniuria. Az embernek növelni kell magában a másikban értéket találó készséget - de hogy minden ember egyenlő volna: ezt az ember pusztultán értékét súlyában lelő hiénák tartják.

10. Money back guarantee

- monkey back guarantee...

"So Long, and Thanks for All the Fish"

Milyen társat keres?

"Vártál, ha - magadról - szép éneket..."

Amiben az ember égi - szívem hölgye legyen abban éghezragadt; amiben az ember földi - abban legyen földből sarjadt; s szíve legyen izzó kamrájú, ércből kincset olvasztó kohó...

"Százféle változatban te vagy velem, és mindig te segítesz... "

Pár szóban röviden arról, amit más szavakkal hosszabban is leírok: önellátó falusi portán való életre keresek erre kifejezetten vágyó, a ház és népe, a kert és háziállatok ellátásában élete kiteljesedését is meglelő virágszálat, aki túlesett az orientálódás kérdésein, kikószálta magát a világban és egyheti sárban tocsogás után sem kezd el sajgó lelke színes gombokkal megoldható temperált kényelem után sóvárogni.

Hadd lám - úgymond - minő hercegnői lábra illő e kerthelység sarába ragadt gumicsizma? Rongyos muskátli csókolt szalvétás terítésére vár mérges műbútorasztalos (valamint felhőpilóta, ideál pilóta, ki a felhőkből száll alá a virágos mezőre, hogy eljöjjön a menyasszonyáért).

Szívem Pepita Oféliáját keresem, ki életem gőzösének kormánykerekénél áll s andalító dalát bendzsón kíséri...

Inkább sörgyári gondnoknét kívánok magam mellé, kiskertben sarlózgató, terített asztalt oltárrá emelő tündért, aki, hogy gyengéd ápolás alatt a vére megnyugodjék, valamelyk bokáját olykor kificamítja- semmint egy festegetés közben dalolgató, istenáldotta tehetségekkel megrakott kofferű műlovarnőt, aki, miután az első ködök felszálltával rájön, hogy két szemem kétfelé néz, a fülem eláll, és nincs egy foltozatlan alsóm - megszökik az első félennyi idős ulánus tiszttel.

Olyan asszonytársat keresek, akinek számára a kalandot nem sorállás utáni sodrott gumikötélen mélybe ugrás jelenti, és kinek a helytállás is más, mint rikító biztonsági felszerelésben victóriás célfotóval igazolt vadvízi evezés - ki tudja, hogy egy tartalmas, boldog élet leéléséhez nem is kell olyan sok, s csak átmágnesezett belső iránytűjűeknek kellenek egyre újabb, nagyobb, magasabbra szálló, messzebb sodródó szappanbuburékok, exkluzív, eleinte csak kissebb tömegeknek felkínált célok.

Egyaránt kedvelem az örökké jóindulatú naívát, a dörzsölt, szitán átlátó, de megengedő tyúkanyót, a sokarcú, illékony, de szerette mellett maradni képes sziporkát - kedvesem habitusának bármi legyen is váltogatott színe vagy alapja: az legyen egyéni, megélt, kitöltött, s ne jenki, brazil, török vagy kóreai szappanoperákból felcsippentett és alkalomra kivágott attitűdreflex. (Ha kedvesem amerikai módra azt kérdezné tőlem, hogy "jól vagy?" épp miután kettévágott a vonat, hát... én abba belehalnék...)

Hmmmmm... valami illatos, ropogós, össze nem esett, jól kelt, jól sült, ki nem száradt, eltartható, formás, laktató menyecskére vágyom... (à la manapság oly divatos gasztroizék nyelvén szólva). Ha kívül elszopogattam kemény cukormázát belül legyen sűrűn folyó édes. Nem bánom azt sem, ha az életfordulatok csersava lelke külszínét szíjasra marta - de tudjon kecskebukát vetni, legyen kármentő ösztöne, mi a vele koccant szikláról nem pattintja, hanem összetapasztja ha elcsúszik mielőtt érte nyúlnak, s mikor az ő vállán rándul a biztosító kötél biztos helyet találjon talpa, s tartsa meg, míg a semmi felett összekapaszkodva előbukkan egy mosoly, s a rumos kulacs.

Keres - kínál apróhirdetés: gyógy- és vegyszermentesen, természetes körülmények közt nevelt, egészséges csibenövelő ösztönű, fészkén szépen megkotló tyúkot keresek.

„Die Stadtluft macht frei", s ha "a városi levegő szabaddá tesz" (hosszan lehetne bőcsködni a kifejezés körül - de ugorgyunk...), akkor talán a "vidéki levegő köt"? Nos, bármit is jelentsenek azok a megunhatatlan, elhagyhatatlan szabadságok és ezek az elviselhetetlen, lerázhatatlan megkötések, olyan leányzót keresek, aki az efféle kötelmektől nem hőköl meg és az afféle szabadságot nélkülözni tudja - de tény, hogy falumban nem lehet leugrani egy csipet extraszűz rumban érlelt szaracéndióért a hipiszupiba bármely napon öt percen belül, és egy lelket pár napig, hétig, hónapig feldobó színházi előadásra az út is tovább tart öt-tíz perccel, mint amennyi Óbudától a MÜPA. Csak épp talán itt lassabban emészti fel a lélek az afféle nemes vérátömlesztés szűrt anyagát - ha egyáltalán igényli (mint ahogy milliónyian eltengődnek magas igényeiket kielégítőn táplálva Budapesten a Metropolitan, a Carnegie Hall, stb. nélkül...).

(... egyébiránt irigylem művelődési intézményeink facér irányítóit - nyilván boldogok ennyi lovagváró, elkötelezetten színház-galéria-múzeum-mozi-koncerttermlátogató hölgy láttán...)

((Mindig felderít azt olvasni, hogy a megnyilatkozó a jó filmeket és jó zenéket kedveli, és eddig szerencsére senki sem írta, hogy a rossz filmek és zenék kedvelője... - na igen, ez most részemről szarkazmus... de tényleg jókat derülök...))

Számomra érdektelenek rendszerek keretében szerzett bizonyítványok, öngerjesztő tömeg előtti színpadon elért sikerek. Sem kép hátterében tornyosuló saját palota, sem messzi idegen zsánerkastélya nem érdekel - csak a szuverén, királylány, kis hercegnő, kinek képét érdemes medálba rejteni (lehetőleg napszemüveg nélkül).

Nőt keresek, kiben pezseg, forr a nemesebb anyag új életre kelni; nőt, akit az "egyedül is megvagyok, de kellemesebb kettesben - hát légy te is kicsontolt, saját bőrében degeszre dagasztott, fagyasztott, kieresztés után konyhakész" élettelen dölyfje éppúgy szomorít és rettent, mint engem. Eggyé csak saját létük feltételéül másikat igénylők forrhatnak, s nem hájjal, hámmal, kutikulával lezárult tagok.

(Sokszor meglep, hogy a párját kereső hölgy semmi mást nem közöl magáról, csak hasonló érdeklődésű társra való igényét - azt nem, hogy saját érdeklődése miféle volna... És hová, miféle élet leélésére keresi társát? Vagy egyebek nem is lehetnénk, mint más számra festett, dákó lökése nyomán zöld posztón egymás mellé verődő golyók?)

Valami stabilabb női lelket keresek, aki önmagával s a világgal megkötötte különbékéit, a szokványos világképébe nem illőhöz tágítani képes sajátját, megértési nehézség esetén figyelni tud, mint egy gyerek, megtanulni, s nem átírni a másik nyelvét. A földi földi, trafalmadori trafalmadori marad, a férfi férfi, a nő nő, megérthetik a másik nyelvét s beszélhetik sajátjuk. Huhu - plinkplink.

A nász fehér fátylát öltő sikeres pályázó tehát:

- mint női lényének lényegét, ismeri a titkot amitől a nő virág - festék és parfümfiolák nélkül is

- magában olyan művészi alkotóösztönt hordoz, amit a világ lényeiben és tényeiben fellelt magasabb, nemesebb lényeg felmutatása mozgat, s nem csupán egy lehengerlő készség csillogtatása

- belső életében jelen lévő a Jó Isten, pórázon rángató őrjáratok mélkül is érzi mindig, hogy éppen hozzá képest hol áll, s szükség esetén képes közvetlen hozzá fordulni (semmi a semmiből jött semmibe távozó)

- amennyiben még szépet-jót, kedvességet vár a világtól - kitartó, türelmes, megbocsátó

- amennyiben remélhetőleg inkább rezignációja, mintsem cinizmusa okán az aranyfüst nyomatú rózsaszín leányregények lelki tartalmán túl is kíváncsi a világra, azt elviseli és megleli az örömét benne, sőt belső tartalékából, a valódi női lényéből a világ sebhelyes arcát gyógyítani képes - legyen olyan amilyen

- a világ dolgaiban legalább társaságbeli hölgyek módján járatos, fogékony, érdeklődő és odaforduló, biztonságát belső gazdagságából meríti s nem köldöknéző magábafordulásból, önmentő boszorkányos ezoterizálgatásból

- legyen környezetével szemben méltányos, hiszti nélkül kérő, magát feltaláló, együtt alkotó alkat

Ut ameris, amabilis esto - vagy "Semmiért egészen"?

"A híd őre: – Állj! Ki átkelni kíván a Halálnak Hídján három kérdésre megfeleljen vagy a hídon át nem eresztem.

Mondd meg: mi a neved?
Mit keresel?
És végül: mi a kedvenc színed?"

(Elégedett vagy a régi mosóporoddal?)

... és ha már itt tartunk "mi a válasz az életre, a világmindenségre, meg mindenre?"

(Valamint plusz pont ha tudod mi a sasszinkron.)

U.i. : Tulajdonképpen elég aprószemű rosta volna a fenti kutyanyelv is, ám most az igenlő, vagy hogy mindenki értse: "pozitív" sajátságok felsorolása után úgy érzem, szükséges lehet egynémely "negatív", eltanácsoló kitétel is. Nem mintha a magukat életem társául ajánlók hada heves ostrom alatt tartana, mint a "Montenegró, avagy disznók és gyöngyök" feleségtendereztető öregjét - de mégis, megtakaríthatunk magunknak talán némi kellemetlenséget.

Aki magát párja mellett nőnek érezheti: ha számodra ez azt jelenti, hogy minden tűsarkúdhoz akadnia kell egy passzoló nadrágomnak és zakómnak, és barátnőidet sárga irígységgel etetni megsétáltathatsz, körmeiden nem sérülhet meg a lakk, A kategóriás kocsimmal vonulhatsz magadnak flörtöltetni vagy barinőiddel jó dolgotok bizonyítékaival egymásra tromfolni - hát... nem mellettem leszel nő. (Vajh' hány férfi fogalmazza meg igényét olyan nőről, aki mellett magát férfinak érezheti...?)

Jó lenne közelebbről megismerkedni egy helyes lánnyal, aki beéri saját kultúrájának, hazájának áttekintő, az idegenekének pedig csak felszínes ismeretével - s nem akarna évente távoli országokat és ismeretlen kultúrákat felfedezni. Minden ilyen törekvőnek amúgy sem juthat ilyesmiből minden évre egy-egy (negyed évezreddel Cook kapitány útjai után ennek egy térképről ki kellett volna derülni - vagy talán egy messzi-messzi galaxisban...?).

(Társkereső oldalra a világ főbb látványosságai előtt tenyérnyi napszemüvegben szelfizett önarcképeket felrakni? Amerika, London, Párizs...)

A, bizonyos értelemben szokványostól eltérő, de nem kirívó portám gazdája ha csodabogár volna is, nem bazári majom mégsem, így kérem: a világ minden kapujának feltárulásához szokott, önmagukat mindenre alkalmatosnak tartó világpolgár Ingrid Svensson-Guggenheimek és Gertrude Steinek látogatásuk mellőzésével kíméljék a porta alkotó nyugalmát és csendjét. "De hát, végre is... egy gentleman élete nem átjáróház."

Nem élem meg jól, ha egy szüffrazsett trottőrje sarkával sorban egymás után véletlenül minden egyes lábujjamra rálép amikor éppen mezítláb vagyok. Ilyen lovagiatlan neglizsében az utolsó, még taposatlan lábujjon elszenvedett abuzus után a jogegyenlőségi bajnokot kényteleníttetek lovagiatlan mód - à la Humpery Bogart - protokollban is fiúsítani.

... no és az élet kis, élettársnak való férfitömegben túrkáló császárnői, kiknek egyedüli elvárásuk hímük tűsarkújukhoz mért magassága? Az egydimenziós létben létezőnek belsőbb dimenzióra miért is volna igénye?

Lady Constance Frigidaire-ek és Aigetwerroe Arrogantiák: Oroszlánszagú Leó visszavonul.

(Mellesleg kinek hálótársul fogadott párjára főzni, varrni zsenánt miért nem a külön előkóstolót is foglalkoztatók gothai almanachjából keres magához illőt - vagy egy webáruház katalógusából? A modern technika rugalmas, kellemes tapintású csodákra képes, akksi tölthető, öltöztetni nem kell, csak a ruhásszekrénybe dugni.)

(Special offer! Don't miss this deal! Megtanulok főzni - és főzni is hajlandó vagyok annak, aki a pólóimról, ingeimről, pullóvereimről levágja a nyakamat birizgáló cimkéket és felvarrja leszakadt gombjaim!)

("Näin laita kalakukkoa!
Nyt ota vettä ja soulaa,
Sen jälken voita, jauhoja,
Sen jälken vaivataan,
Sen jälken vaivataan!
Nyt raakaa kalaa, silavaa
Ja pannan taikinalle, rakas!
Näin laita kalakukkoa!
Nyt ota vettä ja soulaa,
Sen jälken voita, jauhoja,
Sen jälken vaivataan,
Sen jälken vaivataan!")

(Nem feltétlenül egytengelyű egy egészséges személyiség, s akadtam itt regisztrált hölygek reglapjaira, kiknek foglalkozása segítő hívatás, esetleg húst sem esznek, s - TÁDÁM!!! - kedvenceik horror filmek! Azt hiszem, a magam részéről valami összefüggőbb, csekélyebb törésű személyiségű társat keresnék - biztos ami biztos: hivatásától függetlenül kedvencei ne hullahalmozó filmek legyenek.)

A lehető legtermészetesebb megjelenést kedvelem. Furcsa tapasztalat, hogy a nő testét a legáltalánosabban egyszerű játékszernek tekinti, amit így vagy úgy szabadon átrendezhet. Nem mondom, hogy csak hosszú kibontott hajat viselhet, amit legfeljebb bogáncs, és a rácsapódó ajtó kurtíthat... Mindenesetre örülnék, ha arca "kép"-viselhető lenne, s nem érezné nélkülözhetetlennek naponta tükör előtt reprodukálni valamelyik divatlap egy-egy, épp dívó prömierplánját szeplőktől a szemöldökökig. (Tapasztalataim szerint az igazítgatott szemöldökök 99 százaléka előnyősebb volt igazítás előtt, sőt, 90 százalékuk az igazítgatás után legalább zavaró, 80 százaléka pedig számomra egyenest ijesztő...)

Van pár dolog, amit teljesen képtelen lennék elviselni: kacsacsőrré töltött ajkak, természetes esés helyett kézilabdává varrt mellek - ha már nem bakfisosan feszes azért ne legyen hivalkodó szűcsremek. Persze mindig minden alól akad kivétel, és adott pillanatban kiderülhet álmaim asszonyáról is, hogy futó szeszélyének áldozatul esett pár gramm testi szövet.

Lelkiekben: nem hiszem, hogy együtt tudnék működni tartósan valakivel, aki, mondjuk évek során át egy vegyipari császár főétekfogónője, főlovászmesternője, vagy főkamarásnőjeként tenggette sanyarú létét kenyéren és vizen, majd pálfordulással valamelyk ökomozgalom barrikádján áll riadót harsogva, szétvetett lábakkal, lengő zászlóval kézben - az ilyen intenzív, minden téren élen virító, mindent bekebelező alakok látványától kilel a hideg. Továbbá nem hiszem, hogy az előttünk álló években lényegi eszmecsere eshetne egy MLM hálózatot bekerülése után pár héten belül el nem hagyott személlyel - Hata Marik, és egyéb ügynöknők kíméljenek!

Aki saját érzései, megsejtései helyett reflexszerűen fordul kártyához, körzőhöz, szögmérőhöz, táblázatokhoz, és égkémlelésből szemrésében csak olykor fordítja alsó szemhéja alá a fehérjét szívárványhártyája, maga körül varázsszerei füstjével homályt gerjeszt - jobb ha megtudja: kertemben már a strigák hivatalos elismerése előtt is borsószalmát gyűjtök!

Ki nem állom, ha egy nő szófordulatai közt egy ligeti fiákkeres is élvezettel válogathat - vagy szófordulatai közt közkeletű panelekkel él.

Az, ki arca borúját s derűjét büntetésre s jutalmazásra szánja a legrövidebben tarthat meg villanypásztorában. S ki nyelvét mérgezett tőrként képes forgatni jobb ha szintén kerül: első vívóleckémet hat éves koromban vettem - gombos végű acéllal, nem arasznyi hústekerccsel.

Adatok

Szabolcs adatai
Akit keres
Alapok
neme
férfi
nőt keres
kora
47 év
28-42 év között
csillagjegye
Megjelenés
magassága
182 cm
150-181 cm
testalkata
átlagos
NEM: molett
súlya
85 kg
 
hajszíne
sötétbarna
 
szemszíne
barna
 
Háttere
végzettsége
főiskola
legalább középfokú
milyen területen
energetika
foglalkozása
szellemi szabadfoglalkozású
 
foglalkozás terület
hic et ubique usquequaque
fizetése
100.000 Ft alatt
 
vallása
református
Ne legyen: izraelita, hindu, muszlim/iszlám
vallásgyakorlás
a magam módján
 
anyanyelve
magyar
 
beszélt nyelvek
angol, német, francia, olasz, román, orosz, spanyol, kínai, egyéb, lengyel
 
családi állapot
nőtlen
hajadon, elvált, özvegy
van gyermeke?
nincsen
 
szeretne gyermeket?
majd igen
majd igen, még nem tudom
Szokásai
dohányzik?
nem
 
fogyaszt alkoholt?
gyakran
 
étkezése
vegetáriánus
 
sportol?
hetente többször
 
milyen sportot űz?
kerékpár
 

Szabolcs további jellemzői

Otthon

vidéken élnék otthona klasszikus stílus macska kutya
rend
otthon
káosz
sütés, főzés
konyha
étterem
nem tudom elviselni
háziállat
imádom őket

Személyiség

vicces
humor
komoly
mindig kések
pontosság
korábban érkezem
könnyen jön, könnyen megy
pénz
takarékosan beosztom
divat
öltözködés
praktikum
nagy társaság
barátok
közeli barátok
tervezés
időbeosztás
spontaneitás
valamiből meg kell élni
munka
a munkám az életem

Szabadidő

olvasok iszom pihengetek tévét nézek fekszem családdal vagyok klasszikus rock blues latin jazz népzene/világzene szimfonikus
zavar, ha szól
zene
a zene az életem
tengerpart, napozás
kivel nyaral
hátizsák, kirándulás
kettesben
kivel utazik
barátokkal
művészfilmek
film
Hollywood
otthon
otthon
programok

Címkék

Megfelelés

Azt mutatja, hogy mennyire feleltek meg egymásnak az Akit keresel beállításaitok alapján.
??%-ban Őt keresed
??%-ban Téged keres
Regisztrálj vagy lépj be, hogy meg tudjuk mutatni, mennyiben feleltek meg egymás keresési feltételeinek!

Kettőtök története

Bejelentkezés után itt láthatod kapcsolatotok idővonalát: hogy mikor láttátok és mikor jelöltétek kedvencnek egymást, vagy hogy mikor leveleztetek egymással!

Most kezdődik el...

Regisztrálj most és ismerkedj meg vele! Írd meg a saját szerelmes történetedet!

További információk

Randiazonosító:
3153310
Regisztrált:
Online volt:
Olvasatlan levelei:
Belépve láthatod
Regisztrálok

Közös jellemzőitek

Regisztrálj, töltsd ki a jellemzésedet, és tudd meg miben hasonlítotok egymásra!

Akár azt is láthatod, hogy milyen oldalakat kedveltek mindketten a Facebookon, és kik a közös ismerőseitek.
X
13: Milyen legyen az első randi
< 13/20 >
Kik választották még ugyanezt? Megnézem
Amit Te választottál:
Módosítom
bezaro gomb
Belépés tagoknak
vagy
Találd meg a párod!

Még nem vagy tag?
Csatlakozz most!

vagy

Regisztrálj a
Facebook fiókoddal!

Ne félj, ismerőseid nem látják és nem osztunk meg semmit az üzenőfaladon.

  • A tagok 80%-a komoly kapcsolatot keres
  • 72% szerint a Randivonal a legjobb társkereső
  • Több, mint 3 millióan már regisztráltak ... Te mire vársz?
bezaro gomb

Még nem vagy tag?
Csatlakozz most!

Regisztrálj a
Facebook fiókoddal!

Ne félj, ismerőseid nem látják és nem osztunk meg semmit az üzenőfaladon.

  • A tagok 80%-a komoly kapcsolatot keres
  • 72% szerint a Randivonal a legjobb társkereső
  • Több, mint 3 millióan már regisztráltak ... Te mire vársz?
vagy
bezárás
REGISZTRÁCIÓS SZABÁLYZAT
1. Adatkezelés:

1.1 Az adatok kezelője a Habostorta Kereskedelmi és Szolgáltató Kft (1094 Budapest, Tűzoltó u. 59., ügyvezető: Weiler Péter) A felhasználók adatainak kezelése a Habostorta adatvédelmi politikájában megfogalmazott módon és feltételekkel történik. Az adatvédelmi politika bármikor elérhető a www.habostorta.hu/adatvedelem oldalon. Kérjük, olvasd el adatvédelmi politikánkat, mielőtt regisztrálod magad!

1.2 A Habostorta oldalaira ellátogató felhasználók számítógépének egyes adatai és IPcímei a felhasználók látogatásai rögzítésének céljából naplózásra kerülnek. Ezeket az adatokat kizárólag statisztikák készítésére használjuk fel és nem kerülnek összekapcsolásra a többi adattal. Egyes szolgáltatásaink egyedi azonosítót, úgynevezett cookie-t helyeznek el felhasználóink számítógépén adatfeljegyzés, a felhasználó azonosítása és további látogatásainak megkönnyítése céljából. A felhasználó az Internet hozzáféréshez használt böngészőjében beállíthatja hogy értesítést kapjon arról, ha a Habostorta cookie-t kíván elhelyezni a számítógépén és a cookie-k küldését bármikor meg is tilthatja.

1.3 A regisztrált felhasználók további adatainak felvétele a regisztrációs adatlap kitöltésével történik. Felhasználó tudomásul veszi, hogy az általa megadott adatok egy része publikus, azaz az oldalon közzétételre kerül. Az általad megadott mobilszámra érkezett sms-ek tartalmáért Habostorta nem felel. Az adatkezelés célja látogatottsági statisztikák készítése, a felhasználó jogosultságainak azonosítása, bizonyos esetekben hírlevelek és értesítők kézbesítése, valamint hogy a többi felhasználó minél többet tudjon meg Rólad - azaz a szolgáltatás minél magasabb színvonalú és hatékony működésének biztosítása.

1.4 A regisztrációs adatszolgáltatás minden esetben önkéntes! A regisztrációs adatlapon ún. kötelezően kitöltendő mezők kitöltetlenül hagyása azonban azt eredményezheti, hogy a nem tudod magadat sikeresen regisztrálni. A regisztrációs adatok a regisztrált felhasználó kezdeményezésére történő törlésig maradnak a rendszerben. A regisztrációs adatokat a regisztrált felhasználó adatlapján bármikor módosíthatja. Habostorta tájékoztatja a felhasználót, hogy a regisztrációs adatlap egyes nem kötelezően kitöltendő rovatai - azok önkéntes kitöltése esetén - különleges adatokat tartalmazhatnak. Ilyen esetekben ezen regisztrációs szabályzat elfogadása írásba foglalt nyilatkozatnak minősül, azt a Habostorta elektronikusan iktatja oly módon, hogy az később is hozzáférhető legyen. A hírlevelet és értesítőket megrendelők részére ezek kézbesítése kizárólag az arról való leiratkozásig történik. A leiratkozás link segítségével, illetve a regisztrációs adatlap erre vonatkozó módosításával lehetséges.

1.5 A regisztrált adatokhoz a Habostorta rendszergazdái, egyes szolgáltatások esetén, a szolgáltatás ÁSZF-jében rögzített esetben és feltételek szerint a Habostorta ügyfélszolgálati partnere, valamint a menedzsment tagjai, illetve bizonyos publikus adatokhoz a többi felhasználó, ill. a portál látogatói férhetnek hozzá. Személyes adatokat a megjelölteken kívül harmadik személyeknek nem adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az adatkezelő az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgáljuk, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja, kötelezettsége.

1.6 A regisztrált felhasználók jelen szabályzat elfogadásával hozzájárulnak, hogy a Habostorta az általuk önként megadott egyes személyes és különleges adatokat az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően statisztikai célból feldolgozza és személyazonosításra alkalmatlan, statisztikailag feldolgozott adatok formájában hirdetési célra felhasználja.

1.7 Az adatok a Datanet budaörsi high-tech szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett, saját, dedikált szerverünk winchesterein tárolódnak. Belső hozzáférés gyakorlatilag lehetetlen, a külső támadások ellen pedig magas szinten felkészített tűzfal védi az adatokat. A Habostorta azonban nem felel, ha az adatokhoz rajta kívül álló okok miatt jogosulatlanul harmadik személy hozzájut (pl. hacker támadás esetén).

1.8 Az 1.2 pontban megjelölt adatok automatikusan rögzülnek, a többi, a felhasználó személyéhez szorosabban köthető személyes adatok megadásáról maguk a felhasználók döntenek. Az adatkezelés jogalapja az érintettek önkéntes hozzájárulása. Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az info@randiszolgalat.hu címen kérhető. Minden felhasználó maga helyesbítheti személyes adatait. Erre bejelentkezés után a személyes adatlapon van lehetőség. A felhasználóknak joguk van kérni adataik törlését is. A regisztrációs adatok törlését az info@randiszolgalat.hu címen kell kezdeményezni, vagy egyes szolgáltatásoknál és hírleveleknél a "leiratkozom" linkre kattintva. A törlés pillanatában helyreállíthatatlanul megsemmisül a felhasználóhoz kötődő minden adat. A személyes adatlapon megadott további - nem kötelezően kitöltendő - adatok törlése a személyes adatlap módosításával úgy lehetséges, hogy a felhasználó az adatokat az egyes adatbeviteli mezőkből kitörli.Az olyan szolgáltatások esetén, ahol az ügyfél telefonos megkeresést kérhet, a szolgáltatás ÁSZF-jében megadott e-mail címen illetőleg telefonszámon vonható vissza a hozzájáruló nyilatkozat.

1.9 Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy a Habostorta üzemeltetői megsértették személyes adatai védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény tartalmazza.

2. Egyéb feltételek:

2.1 A felhasználó tudomásul veszi, hogy a Habostorta oldalain véleménynyilvánítási szabadságát csak mások jogainak sérelme nélkül jogosult gyakorolni.

2.2 Tilos a Habostorta oldalain más szerzői jogainak, személyhez fűződő jogainak - ide értve a névhez, képmáshoz fűződő jogokat is - emberi méltóságának, jó hírnevének, valamint a kiskorúak védelmére vonatkozó jogszabályoknak a megsértése.

2.3 A Felhasználó büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik, hogy a Habostorta oldalain a Btk 195/A §-a szerinti t iltott pornográf felvétellel történő visszaélést nem követ el, szexuális szolgáltatást nem ajánl fel, szexuális szolgáltatást nem reklámoz.

2.4 A felhasználó a regisztrációkor kizárólag saját magáról készült felvételt jogosult feltölteni.

2.5 A felhasználó tudomásul veszi, hogy a Habostorta nem felel a felhasználó által az oldalon feltöltött tartalomért, azonban haladéktalanul eltávolítja a tartalmat, amennyiben annak jogszerűségével kapcsolatosan bármilyen kétség merül fel.

3. Záró rendelkezések:

3.1 Jelen regisztrációs szabályzat elfogadásával a felhasználó nyilatkozik, hogy az ide foglalt, valamint a Habostorta adatvédelmi politikájában található (www.habostorta.hu/adatvedelem) feltételeket elfogadja és azokat regisztrációja megszűnéséig magára nézve kötelezőnek ismeri el.

3.2 A regisztrációs szabályzat elfogadása a regisztrációs űrlap elfogadásával lehetséges.

Adatvédelmi azonosító - Habostorta Kft.: 01427-0001

bezárás
Ez a funkció számodra nem engedélyezett, mert nem felelsz meg Szabolcs beállított keresési feltételeinek.
bezárás
Nem érdekelnek a Facebook kedvencek
Ha összekapcsolod a Randivonal fiókodat a Facebook fiókoddal, láthatod, hogy a többi társkeresővel van-e közös kedvencetek a Facebookon. Például ha mindketten kedvelitek a Showder Klubot vagy a Túró Rudit, akkor ezeket megmutatjuk nektek.
Csak azokat az oldalakat, kedvenceket mutatjuk meg, amiket mindketten kedveltek, így biztos semmi kínosat nem fog látni a leendő párod.

Biztos, hogy törlöd ezt a lehetőséget?
bezárás
Már Facebook lájkok alapján is ajánlunk!
Szeretnéd, ha
érdeklődési körödnek,
közös lájkoknak
megfelelően
is
ajánlanánk Neked
társkeresőket?
Szeretnéd, ha
1 gombnyomással
beléphetnél a
Randivonalra?
Akkor kapcsold össze Randivonalas fiókodat
a Facebook fiókoddal!
Ne aggódj, ismerőseid nem látják, és a faladra sem posztolunk!
bezárás
Gratulálunk!
Sikeresen összekötötted Randivonalas fiókodat a Facebook fiókoddal! Mostantól:
Bármikor be tudsz
lépni csupán a
Facebook belépés
gombot
választva
Közös lájkolások
alapján is ajánlunk
Neked párkeresőket!
bezárás
Hoppá!
Valami hiba történt, nem adtál engedélyt a
like-okhoz. Így nem fogod látni, ha
valakivel ugyanazt kedvelitek.
Nehogy emiatt
elszalaszd az Igazit!
bezárás
Elfelejtett jelszó

bezárás
Küldj tesztet!

A teszt egy játékos, könnyed, egyszerű módja annak, hogy megtedd az első lépést a másik megismerése felé.
Néhány kérdést teszünk fel, amire előbb a feladó válaszol, majd a címzett. Ha mindketten kitöltöttétek, megmutatjuk a másik válaszait, és láthatjátok, mennyire egyeznek kettőtök válaszai. Ez egy kiváló eszköz arra, hogy többet megtudj a másikról. Ha kettőtök véleménye egyezik, egy lépéssel talán közelebb kerülhettek egymáshoz.


bezaro gomb
Virtuális virág
- Gáláns üzenet
Vedd le a lábáról egy gyönyörű virágcsokorral!

Ezt legközelebbi belépésekor fogja megkapni, megkerülhetetlenül: egy teljes képernyőt betöltő virágcsokrot kap, amiről közvetlenül a mellékelt leveledet olvashatja.

A virtuális csokor kiválóan alkalmas arra is, hogy olyanok figyelmét hívd fel magadra, akik nagyon népszerűek, és sok olvasatlan levelük van.

Kattints a csokorra,
hogy kipróbáld!
Válassz csokrot!
Írj hozzá üzenetet!
Küldd el!
A virágküldést közvetlenül a címzett adatlapjától kezdeményezheted!

A szolgáltatás ára 500 Ft, amit a Randitárcádból tudsz fizetni.
Randitárcád egyenlege: 0 Ft
bezaro gomb
RandiSMS
- Villámgyors vallomás
Küldj Neki RandiSMS-t közvetlenül a telefonjára! Így akár előfizetés nélkül is küldhetsz üzenetet.

Az üzeneted akár 3 SMS hosszúságú is lehet, és még a telefonodat se kell használnod, hiszen az oldalon tudod megírni.

Ha a címzett megadta a mobilszámát, SMS-ben és belső levélben kapja meg az üzeneted. Ha nem, akkor levélben a belső postafiókjába és a regisztrált e-mail címére egyaránt.

A RandiSMS-t közvetlenül a címzett adatlapjáról küldheted. Az ára 254 Ft.
Ha Te is szeretnél másoktól RandiSMS-t kapni, add meg a mobilszámod!

06 - -
Válaszd ki a “körzetszámot”. A számod kötőjelek vagy szóközök nélkül írd be, így: 1234567
A telefonszámod természetesen nem adjuk ki senkinek, és kizárólag a RandiSMS-ek továbbítására használjuk fel.
A számot bármikor módosíthatod, törölheted a Profilom/Adatok menüpontban.
bezaro gomb
Vámpír csók
- Meglepetés Halloweenra
Lepd meg választottad vámpír csókkal, csak ma ingyen!

Ezt legközelebbi belépésekor fogja megkapni, megkerülhetetlenül: egy teljes képernyőt betöltő csókot kap, amiről közvetlenül a mellékelt leveledet olvashatja.

A virtuális csók kiválóan alkalmas arra is, hogy olyanok figyelmét hívd fel magadra, akik nagyon népszerűek, és sok olvasatlan levelük van.

Kattints a képre,
hogy kipróbáld!
Válassz csókot!
Írj hozzá üzenetet!
Küldd el!
A csókküldést közvetlenül a címzett adatlapjától kezdeményezheted!

Halloween alkalmából a vámpír csók küldés ingyenes!
bezaro gomb
Hogyan tudok adatokat módosítani?
Adatokat módosítani a Profil menüpont alatt tudsz.
Az Adataid felirat mellett a szerkesztés gombra kattintva tudod elérni a regisztrációkor megadott adatokat.
Ha végeztél a módosítással a lap alján található Mentés gombra kattintva tudod véglegesíteni a változtatást.

Amennyiben adataidat módosítása nem volt sikeres, kérlek menj a lap tetejére, és ellenőrizd, hogy a szövegbuborékban nincs-e egy plusz hibaüzenet.
bezaro gomb
Mi az a hibernálás?
A hibernálás az adatlapod befagyasztását jelenti, így a többi felhasználó számára törölt felhasználóként jelentkezel, azaz nem találnak rád, nem láthatják az adatlapodat. Előnyös abban az esetben, ha az adatlapodat nem szeretnéd megjelentetni rövid időre mások számára, de később még szeretnéd használni. Ebben az esetben az adataid és beállításaid is megmaradnak.
Figyelem! Az előfizetésed nem fagyasztható be, a hibernált időszakban is lejárnak és megújulnak az előfizetések.
bezaro gomb
Hogy tudok valakit kedvencnek jelölni, s utána ezt hogy tudom törölni?
Ha egy felhasználót kedvencnek szeretnél jelölni, akkor ezt megteheted az adatlapon található Kedvenc gombra való kattintással.

Azoknak a listáját, akiket kedvencnek jelöltél a Kapcsolatok/Kedvenceid rész alatt tudod megtekinteni. Ez nagyjából az oldal közepén található bal oldalt. Ha az első három találatban nem látod az adott hölgyet/urat, akkor a Teljes lista hivatkozásra tudsz kattintani.

Ha a kedvenc listádról törölni szeretnéd, akkor ugyanerre az ikonra kell kattintanod az adatlapján, és ez törli a kedvenceid listájáról.
bezaro gomb
Mi az a nem publikus fotó?
Ha valakinek az adatlapján a "Kérj fotót" fotó feliratot látod, akkor az azt jelenti, hogy a felhasználó vagy nem töltött fel magáról képet, vagy a képet nem publikusra állította, azaz csak azokkal fogja megosztani, akikkel Ő szeretné. Ha Téged megkedvel, biztosan neked is csatolja majd a leveléhez. A két típust más ikon jelöli. Ha valakinek nem publikus a képe, attól még levélben üzenethez csatolva el tudja küldeni számodra. Célszerű publikus képet feltölteni, mert erre nagyon sokan keresnek az oldalon, s a társkeresést nagyban megkönnyíti. Viszont ha te nem szeretnél képet megjeleníteni magadról az oldalon, te szeretnéd szabályozni kinek küldöd el, akkor javasolt nem publikus képet megadni.
bezaro gomb
Hol érem el a chat lehetőséget?
A társkereső oldalról a közvetlen átlépés lehetőségét megszüntettük.
A chat funkciót a chat.gyaloglo.hu oldalról érheted el jelenleg. A chatre belépve a Randivonal szobában találhatod azokat a felhasználókat, akik társat keresnek.
bezaro gomb
Hogy tudok randiSMS-t küldeni?
A RandiSMS-sel akár előfizetés nélkül is fel tudod venni a kapcsolatot a társkeresőkkel.

Néhány egyszerű lépés, és üzeneted már meg is érkezett választottad telefonjára és e-mail címére:

1. Az adatlapokon lévő Küldj SMS-t gombra kattintva írd meg az üzenetet!
2. Küldd el SMS-ben a RandiSMS kulcsszót az oldalon megadott telefonszámra!
3. Hamarosan kapsz egy SMS-t a VÁLASZKÓDdal. A kapott VÁLASZKÓDot írd be a megfelelő mezőbe!
4. Kattints az ELKÜLD gombra!

Az üzeneted akár 450 karakter lehet. Kérjük, ne használj benne különleges írásjeleket, se sortörést (Entert) - ezeket a telefonok többsége nem tudja kezelni, és valószínűleg nem kerülnek továbbításra. Az üzenetet a címzettnek e-mailben és - ha megadta telefonszámát - SMS-ben is elküldjük.
Feladóként a regisztrált felhasználók 6 vagy 7 jegyű publikus azonosítója fog szerepelni, a nem regisztráltaknak pedig a telefonszáma.

A fizetést a randitárcád segítségével is el tudod végezni, ha a randitárcád egyenlege elegendő a küldéshez.
Amennyiben az egyenleged nem elegendő, a randitárcád itt fel is tudod tölteni.
bezaro gomb
Hol találom a kulcs a szívhez tesztjeimet?
A Kulcs a szívhez tesztek a postafiókban szerepelnek. Kattints a "kimenő" levelekre, majd rendezd őket "típus" szerint - ha a legutolsó üzeneted az adott hölgynek teszt volt, akkor így az elején fognak szerepelni (a kulcs-ikont keresd)
bezaro gomb
Hogy tudok törölni valakit a kedvencek közül?
Azoknak a listáját, akiket kedvencnek jelöltél a Kapcsolatok/Kedvenceid rész alatt tudod megtekinteni. Ez nagyjából az oldal közepén található bal oldalt. Ha az első három találatban nem látod az adott hölgyet/urat, akkor a Teljes lista hivatkozásra tudsz kattintani.
Miután kikerested az adatlapját, azt megnyitva ismét a Kedvenc feliratra/hivatkozásra kell kattintanod, ezáltal
tudod törölni a kedvenceid listájáról. Továbbá ha a társkeresőket listanézetben tekinted meg, a listában is szerepel a kedvenc gomb, onnan is közvetlenül törölheted, vagy a keresésben és a kezdőlapi keresés boxból is elérhető ez a lehetőség.
bezaro gomb
Kik láthatják az adatlapom?
Fontos tudnod, hogy a női adatlapok csak a férfiak számára, a férfi adatlapok pedig csak a hölgyek számára jelennek meg keresésnél. Vagyis Te saját adatlapodat a keresésekben nem láthatod. A szépségverseny rész alatt az azonos nemű felhasználók közül párat meg tudsz tekinteni, illetve az aktuális helyezéseiket.
bezaro gomb
Honnan tudom kit láttam már, vagy kivel leveleztem?
A társkeresők adatlapján megjelenik, hogy milyen kapcsolatban vagytok egymással - egyszerre csak egy, ami a legerősebb. Ha láttad azt jelenítjük meg, ha már kedvencnek is jelölted akkor az jelenik meg, ha pedig már leveleztetek is egymással, akkor ezt mutatjuk meg számodra.
bezaro gomb
El tudom érni az eddigi levelezésünket a felhasználó adatlapjáról?
Igen. A Levelezésetek felirat megjelenik az "Írj neki" gomb alatt, ha már valamelyikőjük küldött a másiknak levelet - erre kattintva közvetlenül a levelezésbe kerülsz, ahol az összes levelet láthatod időrendben.
bezaro gomb
Mit jelenet a megfelel neked és a megfelelsz neki százalék?
Megfelel neked: a Te "kit keresek" beállításaid és az ő adatainak összehasonlítását mutatja Megfelelsz neki: az ő "kit keres" beállításainak és a Te adataidnak az összehasonlítását jeleníti meg százalékosan, minél nagyobb a százalékos arány, annál jobban megfeleltek egymásnak
bezaro gomb
Miért látok az egyik embernél jellemzést, másik személynél pedig nem?
Azért, mert csak azok az információk jelennek meg valakinek az adatlapján, amiket az illető kitöltött - ha nem látod az adatlapján valamelyik részt kitöltve, az azt jelenti, hogy nem írt be oda adatot még.
bezaro gomb
Mit jelent a nem publikus fotó?
Ha lakat ikon van a képen, az azt jelenti, hogy nem publikus a fotó, ekkor Ő tudja elküldeni a képet (amennyiben szeretné) egy levélbe csatolva, amiből kattintva megnézhető a kép teljes méretben.
bezaro gomb
Miért nem tudok megnézni minden fotót nagy méretben valakinek az adatlapján?
Minden fotó megtekintéséhez előfizetés szükséges - ilyenkor az elsődleges profilképe a társkeresőnek nagy méretben látszik, és kattintásra egy nagyobb méretű képnézegetőben nézheted meg az összes képét.
Előfizetés nélkül csak egy kis képet láthatsz, és a többi fotót egyáltalán nem.
bezaro gomb
Honnan tudom valaki mikor regisztrált, vagy lépett be utoljára?
Előfizetés segítségével láthatod ezeket az információkat, illetve azt is, hogy, hány olvasatlan levele van valakinek...
Ezek fontos adatok lehetnek a társkereséshez:
- hogy mennyire aktív a társkereső,
- mennyire gondolja komolyan,
- mekkora esélyed van arra, hogy válaszol, vagy hogy téged választ.
bezaro gomb
Hogy tudok letiltani valakit? Később ezt hogy tudom feloldani?
Ha valakit letiltasz, akkor tőle nem kapsz a jövőben üzenetet, illetve nem tekintheti meg az adatlapod sem. Ezt a lehetőséget a levelezésetekben tudod beállítani. Itt a bejövő és kimenő üzenetek olvasásánál tudod a Letiltás feliratra kattintva az illetőt tiltani.

Ezután ugyanitt lehetséges a feloldást is elvégezni, ehhez a Tiltás feloldásra linkre kell kattintani.

A keresés menüponton belül ha a letiltottad beállítást választod, azokat a felhasználókat listázzuk ki számodra, akiket már letiltottál. A megjelenő adatlapokon lévő gomb segítségével is feloldhatod ezt a letiltást.
bezaro gomb
A Platina előfizetés előnyei
Ha Platina előfizető vagy, akkor az is írhat Neked, aki nem előfizető. Ha megnézel/kedvelsz egy nem előfizetőt, akkor ő rád tud kattintani, tehát látja, hogy ki voltál. Továbbá kiemelten jelensz meg, hogy tudják a nem előfizetők, hogy te vagy az, akinek írhatnak, ha rád kattintanak.