Vissza az oldalra

Internetes ismerkedés

Modern, rohanó világunkban a spontán ismerkedés esélyei egyre csökkennek: a társasági élet megszűnőben, a potenciális társakkal a való életben egyre kevesebb helyen találkozhatunk, ezért az újrakezdőknek jó alternatívát nyújthat az internetes társkeresés. A társkeresésnek ez a formája nem pótolhatja, de helyettesítheti a hagyományos ismerkedési formákat. A cél nem az, hogy hosszú időn keresztül online kapcsolatban legyünk bárkivel is, sőt így szerzett ismeretségeinket minél hamarabb el kell juttatnunk a személyes találkozásig! Az internetes párkeresés leegyszerűsíti a társkeresést, szűrőként működik, mert csak azzal kell találkoznunk, akinek a gondolataival, értékrendjével azonosulni tudunk. Ne feledjük azonban, hogy könnyen csalódhatunk, ha felruházzuk a másikat azokkal a tulajdonságokkal, amikre nekünk van szükségünk. Elkerülhető a csalódás, ha bizonyos dolgokra odafigyelünk.

Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy megmondjuk, felvállaljuk, ami belül van. Legtöbbször inkább azt mutatjuk, amire a másik/mások vágynak, amit elvárnak tőlünk. Sőt egy idő után elkezdünk arra vágyni, és azt hisszük, hogy a másik vágya a mi vágyunk is.

Mindenki szeretne jó színben feltűnni a másik előtt, ezért hajlamosak vagyunk egy kicsit szebbnek, jobbnak, okosabbnak, fiatalabbnak láttatni magunkat, mint az a valóságban van. Így kialakulhat egy online személyiség, amibe a másik oldalon lévő beleszerethet. Nagyon veszélyes dolog magunkról többet, jobbat, szebbet állítani, mint ami a valóság. Nem csak a másik fél lesz csalódott, de mi magunknak is bezsebelhetünk egy csalódást.

Fontos, hogy az online ismerkedést arra használjuk, amire való. Megtalálni azt a valakit, akivel érdemes lehet megismerkedni, mert azt reméljük, hogy lehet az ismeretségből egy vágyott kapcsolat.

A személyes találkozások alkalmával egyszerűbb a kommunikáció. Itt már nem csupán a mondanivalónk tartalma, hanem az érzelmeink is megjelennek.

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk