Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Az első randi

RANDIETIKETT

Az első randin mindenki a legjobb formáját szeretné hozni. Szeretne minél szórakoztatóbb, lehengerlőbb lenni és persze szeretné a legszívdöglesztőbb külsejét megmutatni.
Figyelj, hogy az öltözéked és a sminked

illeszkedjen a randi helyszínéhez!


Lehet, hogy a kis fekete koktélruhádban és a kedvenc magassarkúdban valóban ellenállhatatlanul nézel ki, de ez az öltözék nem fog passzolni egy vasárnap délutáni margitszigeti sétához, ugyanígy egy tréningnadrág és egy kinyúlt póló sem illik egy romantikus vacsorához. Amellett, hogy az alkalomhoz öltözz, fontos, hogy a kiválasztott ruhában ne feszengj, ne érezd magad kényelmetlenül.

Ne ess túlzásokba!


Hölgyek! Ne csináljatok nagy felhajtást az első randiból! Persze jó, ha előre kitaláljátok, miben szeretnétek menni, de a fodrász és a műkörmös már kicsit túlzás direkt az első találkozás miatt. A sminkkel is érdemes óvatosan bánni, mert nem feltétlenül kelt jó benyomást, ha túlzottan kimázoljátok magatokat a randira. Értelemszerűen egy vacsorához kicsit erősebb make-up is elmegy, mint egy közös kutyasétáltatáshoz. Aki viszont a hétköznapokban is erősen sminkel, le ne mossa azért, mert ez az „elvárás” az első alkalommal, hisz ha jó sülnek el a dolgok és a randizgatásból együtt járás lesz, úgyis így kell majd téged elfogadnia.

Urak, a ti megjelenésetekkel szemben sokkal kevesebb az elvárás. Jó, ha megborotválkoztok, de az sem baj, ha borostásan érkeztek, hiszen sok nőnek ez bejön. A lényeg, hogy az összbenyomás jó hatást keltsen. Nálatok nagyobb kérdés, hogy vigyetek-e valamit a partnereteknek. A virág már kezd eltűnni az első randikról, a nők többsége nem is várja el ezt, viszont biztosan mindenkinek jól esik a gesztus. Ha úgy döntötök, hogy meglepitek randipartnereteket, törekedjetek az egyszerűségre. Virágot, bonbont nem igazán ajánlunk, mert a nőnek egész idő alatt cipelnie kell majd azt. Egy szál vörös rózsáról például ordít, hogy első randevún vagytok, és ez feszélyezheti a partneredet.

A pontosság


Az ajándékoknál sokkal fontosabb, hogy pontosan érkezzetek meg a megbeszélt találkozóra. A Randivonal kérdőívét kitöltő felhasználók 60 százaléka szerint semennyit nem szabad késni az első randiról, 36 százalékuk úgy gondolja, hogy 5-10 perc még megengedett, viszont azt már csak a válaszadók 4 százaléka tartotta elfogadhatónak, ha valaki 15-30 percet késik egy randevúról.

Mennyi ideig tartson a randi?


Azt, hogy mennyi ideig tartson a randi, nem igazán lehet előre betervezni. Minden azon múlik ugyanis, hogy mennyire vagytok egy hullámhosszon a partnereddel. Egyébként – legalább az egyikőtökben – az első néhány másodpercben el fog dőlni, hogy lehet-e a folytatása a kapcsolatnak.

Ettől függetlenül érdemes megadni az esélyt arra, hogy az első benyomás módosuljon. Ha körülbelül egy órára tervezted a találkozót, abból baj nem lehet, mert ennyi időt még akkor is ki lehet bírni, ha esetleg nem úgy sül el a dolog, ahogy vártuk. Ha viszont jól érzitek magatokat együtt és minden jól alakul köztetek, akkor megbeszélhettek egy újabb találkozót, amit már akár hosszabbra is nyújthattok.

Kötelező a csók?


Természetesen semmi sem kötelező! Még ha valóban szimpatikusak is vagytok egymásnak, akkor sem feltétlenül fog elcsattanni az első csók a randin. Van, akinek több időre van szüksége ahhoz, hogy beengedjen valakit a személyes zónájába, és van, akinek kevesebbe, ezért az első csók kérdése mindig adott szituációban dől el.

Nehéz eltalálni a megfelelő pillanatot, viszont arra azért lehet következtetni, hogy partnerük ugyanúgy érez-e, mint mi. Rengeteg árulkodó testjel van, amikből egyértelműen kiderül, hogy a másik fél is készen áll-e rá vagy sem. Például, ha összefonja a karját, folyamatosan hátrébb lép, vagy vállal elfordul tőled, biztosan gyorsnak érzi a közeledésedet, vagy egyáltalán nem kívánja továbbfűzni a szálakat.

Ha viszont nem húzódik el a közeledésedre, mélyen a szemedbe néz, okot keres arra, hogy hozzád érjen, az ajkaidat nézi, a haját piszkálja, búcsúzáskor ahelyett, hogy sarkon fordulna, tétován ácsorog, akkor nyert ügyed van, ő is készen áll csókra.

Az első csókot általában még mindig a férfiak kezdeményezik, úgyhogy Urak, olvassatok a „sorok közt” és figyeljetek partneretek apró jelzéseire. Ha bátortalanabb partnerrel van dolgotok, megéri néha kicsit merészebbnek lenni, de sose erőszakoskodjatok!

A randi végén négyféle szituáció alakulhat ki.


Az első, és egyben legideálisabb, ha mindketten szeretnétek folytatni a kapcsolatot. Ekkor egyszerűen annyi a dolgotok, hogy megbeszéltek egy újabb találkozót. Akár rögtön eldönthetitek azt is, hogy mit fogtok majd csinálni legközelebb.

Kényesebb a helyzet, ha te szeretnél vele még találkozni, ő azonban nem.

Ha partnered a randi végén kerek perec megmondja, hogy szerinte ebből semmi komolyabb nem fog kisülni, köszönd meg az őszinteségét. Nem szabad túl önérzetesnek lenni, de annyi méltóság legyen benned, hogy nem sértődsz meg ezen – legalábbis nem úgy, hogy azt ő is lássa. Erőltetni nem érdemes a második találkozást, mert attól a másik véleménye még nem fog megváltozni, hogy rátukmáljuk magunkat.

Szintén bonyolultabb a szituáció, ha ő szeretne folytatást, te viszont nem.

Ha a randi végére már biztos vagy abban, hogy kár erőltetni a dolgot, az a legtisztább, ha ezt meg is mondod a partnerednek. Az indoklásnál figyelj arra, hogy úgy add tudtára a problémádat, hogy közben ne bántsd meg vele.

Egyszerű a dolog, ha egyikőtök sem érzi úgy, hogy erőltetni kéne

Ekkor kulturáltan meg lehet beszélni, hogy talán mégsem illetek annyira össze, mint azt gondoltátok és mindenféle rossz érzés nélkül elköszönhettek egymástól. Ne feledjétek, semmi sem célravezetőbb, mint bevallani a valódi érzéseiteket!

Ha úgy döntötök, szeretnétek újra találkozni

Ha úgy döntötök, szeretnétek újra találkozni, felmerül a kérdés, hogy ki jelentkezzen először. A hagyományos forma szerint a férfinak illik először visszajeleznie. A randi utáni kapcsolattartásra már rengeteg lehetőségetek van. Beszélgethettek továbbra is a társkereső oldalon, de akár áttérhettek egy közösségi oldalra, vagy e-mailre is. Ha a másik hangját is szeretnéd hallani, arra ott a telefon, webkamerán keresztül pedig láthatjátok is egymást partnereddel.
Reméljük, cikkeink hasznos voltak, és segítettek neked eligazodni az online társkeresés útvesztőjében, és eljutni álmaid hercegének/hercegnőjének szívéhez!

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk