Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Hogyan készítsünk vonzó profilt?

1. rész: Alapadatok

Egy társkereső oldalra való regisztrációkor a legelső és legfontosabb dolog a megfelelő profil létrehozása. A lényeg, hogy a profilod legyen őszinte, legyen vonzó és legyen eredményes! Na de hogyan?
Mint ahogy a való életben, az online társkeresés során is

nagyon fontos az első benyomás.


Minden azon áll vagy bukik, hogy a másik társkereső fejében milyen kép alakul ki rólad. A jó profil kialakítása azért nagyon fontos, mert az oldalon ez az a bizonyos első benyomás, ami alapján a többi társkereső beazonosít téged.

Ezért érdemes internetes éned kialakítására rászánni az időt, még ha néha nehéz is megfogalmazni, ki is vagy valójában.

A profil létrehozása során azt érdemes mindig szem előtt tartani, hogy milyen partnerrel szerelnél megismerkedni. Ha egy komolyzenét kedvelő, csendes sráccal szeretnél találkozni, ne olyan képet fess magadról az oldalon, amire nagy eséllyel csak vad motorosok kattintanak!
Az első adat, amit a társkeresők látni fognak rólad,

a nickneved.


A valódi keresztneved add meg!

Ebben a mezőben a keresztnevedre vagyunk kíváncsiak. Előfordul, hogy valaki nem a saját nevét adja meg, ám ez később, mikor bevallod a valódi nevedet – mert mégsem akarhatod, hogy folyton Mártinak szólítson a párod, holott Gabinak hívnak – olyan hatást kelthet, mintha át akartad volna verni hódolódat.

A Randivonal adminisztrátorai csak valós keresztnevet fogadnak el, vagy maximum azok egyszerű becézéseit. Erre azért van szükség, mert a Randivonal valóban a komoly kapcsolatok létrejöttét támogatja, ez pedig elképzelhetetlen, ha olyan apró adatokról is füllentenek a társkeresők, mint a nevük.

Teljesen biztonságos!

Nem kell attól tartanod, hogy a valódi keresztneved megadásával más fórumokon, közösségi oldalakon vagy akár a való életben is megtalálható leszel, hiszen ez az egy adat alapján lehetetlen bárkit is azonosítani.

Az adatok valódisága!


Érdemes minden esetben valós adatot megadni!

Bár elsőre azt gondolnánk, hogy az alapadatok kitöltése egyszerű dolog, van, ami kényes lehet. Érdemes azonban minden esetben valós adatot megadni, mert legkésőbb az első személyes találkozáskor úgyis fény derül majd a füllentéseidre, partnered bizalma pedig meginoghat a szavahihetőségedben, és benned. Inkább megéri tehát elárulni a kis „hibáidat”, így nem éri csalódás a randipartneredet.

Mennyit csalhatok?


Vigyázz, nehogy túl messzire menj!

Persze, hogy nem szívesen valljuk be, hogy alacsonyabbak, ducibbak, vagy idősebbek vagyunk, mint amilyenek lenni szeretnénk, de ezen adatok megadásakor sem érdemes füllentenünk, mert ezzel nagyobb kárt okozhatsz, mint amennyi hasznod származik belőle. Kicsit persze lehet kozmetikázni, elcsalni 1-2 kilót vagy hozzáadni néhány centit magasságodhoz, de vigyázz, nehogy túl messzire menj!

Bár biztosan több levelet fog kapni egy 90-60-90-es paraméterekkel megáldott nő, vagy egy magas, kockás hasú férfi, azonban az első személyes találkozáskor a partnert érő hideg zuhany és a csalódás látványa a másik arcán rosszabb, mint már a kezdetektől bevallani, hogy nem vagyunk tökéletesek.

Egyéb kényes kérdések


Dohányzás, alkoholfogyasztás, vallás, politika, családi állapot...

Legalább ilyen kényes kérdés a dohányzási, alkoholfogyasztási szokás, vagy a vallási és politikai nézet, azonban itt is érvényes az, hogy ha komoly kapcsolatot szeretnél kialakítani, nem érdemes hazudni, mert idővel így is, úgy is ki fog derülni az igazság.

A családi állapotoddal kapcsolatban sem érdemes ködösíteni, hisz kínos lehet az is, ha kiderül, hogy ellentétben azzal, amit mondtunk, mégsem vagyunk egyedülállóak, vagy hogy valójában még nem váltunk el, csak tervezgetjük – magunkban.

A nem kötelezően kitöltendő adatok


Segíts, hogy jobban megismerhessenek és beazonosíthassanak!

A nem kötelezően kitöltendő adatok megadása – például, hogy milyen zenét szerintünk, mit olvasunk szívesen vagy milyen kisállatot kedvelünk – segíthet a többi társkeresőnek, hogy jobban megismerhessenek és beazonosíthassanak téged. Minél több ponton egyezik az érdeklődési körötök, annál nagyobb az esély arra, hogy tényleg komoly kapcsolat alakuljon ki köztetek.

A partner adatai


Ezek alapján ajánlunk Neked társkeresőket!

Ha sikerrel szeretnél járni, fontos, hogy megadd annak a paramétereit, akit keresel. Ezek alapján a Randivonal olyan társkeresőket ajánl majd neked, akikkel igazán illetek egymáshoz. Fontos, hogy legyen egy konkrét elképzelésed az illetővel szemben, de vigyázz, nehogy túlzottan szigorú feltételeket adj meg, mert akkor csak nagyon kevés társkereső lesz az, akit a rendszer hozzád illőnek fog gondolni.

Jellemkép


Mert egy kép többet mond 1000 szónál

A Randivonal érdekes és egyedi szolgáltatása a Jellemkép. E funkció segítségével képekben mutathatod be magadat a többi társkeresőnek, így könnyebben megtalálhatod az igazán hozzád illő párt. Előre megadott témákban – mint például tökéletes család, kedvenc étel, ideális esti program, kedvenc évszak, álomesküvő, és így tovább – mutathatod meg, milyen személyiség is vagy valójában.
Ezt követően, amint rákattintasz egy társkereső adatlapjára, rögtön láthatod, hogy mennyiben hasonlít a kettőtök életfelfogása, világnézete, jövőképe. A funkció használata nem kötelező, de nagyon hasznos, hisz segíthet a tökéletes pár megtalálásában.

Címkézés

Hogy megtaláld, aki igazán hozzád illik

Szereted az állatokat? Imádsz futni? Sokat olvasol? Ahhoz, hogy ezt elmondd magadról, a bemutatkozásod mellett címkéket is beállíthatsz a profilodban. A címke beállítás lényege, hogy 1-1 szóban el elmondhasd, mi az, ami igazán jellemez téged, sőt még azt is meg tudod nézni, kik azok, akik hasonlóképp jellemezték magukat.

Kíváncsi vagy, milyen a jó bemutatkozó szöveg?

A következő fejezetben eláruljuk!

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk