Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Hogyan készítsünk vonzó profilt?

2. rész: Bemutatkozó szöveg

A bemutatkozó szöveg megírása azért jelenthet nehézséget, mert mindig nehéz magunkról beszélni, és szinte külső szemlélőként megítélni, és mert itt több ezer, még ismeretlen ember számára kell írnunk magunkról, nem pedig egyvalakinek. Mindenképpen jó benyomást kelt a többiekben, ha pozitív, optimista, egészséges magabiztosságot sugalló bemutatkozást írunk.

Utólag módosítható


Ha regisztrációkor nem ugrik be semmi különös, az még nem tragédia. Amíg nem jut eszedbe, hogy mi az, amit fontosnak tartasz itt megemlíteni, írj egy kevésbé egyedi, rövid bemutatkozást és térj vissza rá később, mikor már kialakult a mondanivalód.

Koncentrálj a pozitív tulajdonságaidra!


Fontos, hogy a jellemzésben röviden leírd, milyen embernek tartod magad. Koncentrálj a pozitív tulajdonságaidra, aztán gondold végig, mi az, amit fontosnak tartasz elmondani magadról – hobbi, érdeklődési kör, kedvenc előadó – és csomagold be úgy, hogy az figyelemfelkeltő, és a többiek számára érdekes legyen.
Ebben a szövegben azt is leírhatod,

milyen partnert képzelsz el magad mellé.


Figyelj, hogy senkiben ne keltsen ellenérzést a mondandód!

Ebben a szövegben azt is leírhatod, milyen partnert is képzelsz el magad mellé – ezt persze előzőleg már megadhattad, mikor kitöltötted a „Kit keresel?” mezőket, de itt is nyugodtan írhatsz róla néhány szót –, sőt akár azt is, hogy milyen típusú emberekkel nem szeretnél ismerkedni, arra azonban mindig érdemes figyelni, hogy senkiben ne keltsen ellenérzést a mondandód. Mindezek mellett azt is belefoglalhatod a szövegbe, hogy milyen céllal keresel párt, így ha te komoly kapcsolatra vágysz, valószínűleg nem fognak rád írni olyan, számodra az ismerkedés szempontjából érdektelen emberek, akik könnyed, kötetlen kapcsolatot keresnek.

Legyen benned kompromisszumkészség!

Nem baj, ha magasra teszed a mércét, az viszont már igen, ha nincs benned kompromisszumkészség, így jó, ha csak azokat a dolgokat emeled ki ilyenkor, amikben biztosan hajthatatlan vagy – ha van otthon 5 cicád, és semmiképp sem szeretnél olyannal ismerkedni, aki utálja a macskákat, azt jó mindjárt az elején leszögezni.

Ne tűnjünk kétségbeesett szinglinek!


Hölgyek! Semmiképp sem érdemes hangsúlyozni, hogy mennyire úgy érezzük, szorít minket az idő, és már nagyon gyorsan szeretnénk egy jegygyűrűt, lakodalmat, kisbabát, mert kétségbeesettnek tűnhetünk a többiek szemében, egy pánikoló szinglivel pedig senki nem szeretne ismerkedni.

Hagyjuk a korábbi sérelmeket!


Uraim! Tessék tartózkodni a korábbi sérelmeitek felsorolásától! Minden nő erős, magabiztos férfira vágyik, akire fel tud nézni, és aki támaszt nyújthat neki, nem pedig egy, a korábbi sérelmeit magával cipelő, megtört társra. Később természetesen szóba kerülhet ez a téma, de nem a bemutatkozó szöveg a legalkalmasabb hely ezek taglalására.

Amiről illik említést tenni:


Persze illik említést tenni az olyan körülményekről is, amik fontos szűrőt jelenthetnek a másik félnek a párkeresésnél. Ilyen például, ha rövid időn belül külföldre költözünk, vagy ha bármilyen fogyatékossággal élünk.

A tökéletes leírás


Nincs ideális hossz

Általánosságban elmondható, hogy a jó leírás rövid, tömör, de mégis benne van minden, aminek benne kell lennie. Nincs ideális hossz, ideális nyelvezet vagy ideális stílus, mégis annyi tökéletes leírás születhet, ahány féle ember van. A lényeg, hogy megtaláld, hogy milyen a te tökéletes bemutatkozásod.

Helyesírás

Tipp: Ügyelj a helyesírásra! Egy tavaly nyári felmérésből kiderült, a válaszadók egyharmada nem randizna olyannal, aki nem ír helyesen!

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk