Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Hogyan készítsünk vonzó profilt?

3. rész: Fotóválasztás

Egy kép többet mond ezer szónál – tartja a mondás, és nincs ez másképp a társkeresésnél sem. Miután elkészültél az alapadatok és a bemutatkozó szöveg megírásával, el kell döntened, hogy töltesz-e fel képet magadról, vagy sem.
Akik feltöltenek magukról képet,

100-szor több levelet kapnak.


Az oldal statisztikái szerint ezerszer gyakrabban nézik meg azok profilját, akik töltöttek fel képet és százszor több levelet kapnak, mint azok, akik kép nélkül keresnek társat. Sőt a párt keresők többsége eleve csak fényképes keresést állít be.

Ennek az oka az, hogy viszonylag kevesen szeretnek látatlanul megszólítani valakit. Inkább a párkapcsolatban élő társkeresőkre jellemző, hogy nem töltenek fel magukról képet, mert így kisebb a lebukás esélye. Természetesen más okból kifolyólag is hiányozhat a fotó egy profiloldalról. Előfordulhat, hogy a társkereső nem tartja magát elég dekoratívnak, vagy fél attól, hogy visszaélnek az adataival, vagy csak nem szeretné, hogy a külseje miatt írjanak neki, így nem feltétlenül csúnyácska vagy nős/férjezett az, akinek nincs profilképe!
ha nem töltesz fel képet magadról,

később újból találkozni fogsz ezzel a problémával.


Meg fog kérni, hogy küldj neki egy fotót

Azt tudnod kell, hogy ha nem töltesz fel képet magadról, később újból találkozni fogsz ezzel a problémával. Eljön ugyanis majd az idő, mikor a hosszas levelezés után hódolód végre látni is szeretne téged, és meg fog kérni, hogy küldj neki egy fotót magadról. Ha ilyenkor mutatod csak meg magad levelezőpartnerednek, sokkal nagyobb a stressz és a rizikó, hisz ilyenkor már él egy bizonyos kép a másik fejében rólad, és bizony elképzelhető, hogy nem ilyen külsőt képzelt el a személyiségedhez.
Arra is van lehetőséged, hogy

láthatatlanná tedd a fotóidat


A Randivonalon – éppen azért, mert sokan nem szeretnék az összes társkereső számára láthatóvá tenni a képeiket – arra is van lehetőség, hogy az általad feltöltött fotók ne legyenek publikusak. Ha nagyon ódzkodsz attól, hogy mindenkinek megmutasd magad, tedd láthatatlanná fotóidat, és csak azoknak adj engedélyt a megtekintésükre, akiket szimpatikusnak találsz.

Az ideális fotóalbum


Hány képet érdemes feltölteni?

A profil kialakításánál felmerül a kérdés, hogy mennyi képet érdemes feltölteni. Egy fotó még nem mond el túl sok mindent rólad, ezért érdemes 4-5 képet feltöltened. Persze fontos, hogy ezek jól sikerült felvételek legyenek, de az még fontosabb, hogy olyan képet fessenek rólad, amilyen valóban vagy! Ha egy kiretusált műtermi fotón még te sem ismernél magadra, jobb, ha nem azt töltöd fel profilképnek, mert bár sok ember fog rád klikkelni, sokan csalódni fognak, mikor rájönnek, hogy ez a kép nem felel meg a valóságnak.

Vállald fel magad!

Jó, ha a fotóid minél frissebbek, ha van a fotók között egész alakos is és olyan is, amin jól látszik az arcod. Sokkal többet érsz azzal, ha felvállalod önmagad, mint ha egy olyan képet festesz magadról, amilyen lenni szeretnél.

Mutasd meg a személyiséged!

Fontos, hogy a képekből lehessen következtetni a személyiségedre. Többségében olyan fotókat érdemes feltöltened, amelyeken csak te szerepelsz, de ha gyermekeiddel élsz, feltölthetsz egy olyan fotót is, amin velük vagy látható, hisz leendő partnered biztosan rájuk is kíváncsi lesz – azonban előfordulhat, hogy ez a visszájára sül el. A társkereső oldalon elsősorban nőkét vagy férfiként jelenünk meg, nem szülőként, az anyaság hangsúlyozása pedig kevésbé vonzó képet festhet a férfiak szemében!

Ezekre figyelj még képválasztáskor:


A minőség:

A feltöltött képek legyenek jó minőségűek! Nem sokan kattintanak rá egy olyan profilra, amihez rossz minőségű, pixeles kép tartozik.

A kép hangulata:

Ne igazolványkép-szerű fotókat válassz, hanem olyanokat, amik jól jellemeznek téged!
Fontos a kép hangulata, mert egész más személyiségre utal egy virágos réten, egy sziklafalon, egy diszkóban és egy sivár szobában készült fotó.

Tükrözzék a valódi értékeidet!

Ne olyan képet tölts fel, ami nem azokat az értékeidet hordozza, amiket hangsúlyozni szeretnél! Ha a profilképeden a méregdrága autódnak támaszkodva Iphone-ozol, ne csodálkozz, ha kissé anyagias nők fognak megkeresni, mert a kép azt sugallja, hogy téged a pénzed tesz vonzóvá.

Ne tucatképet tölts fel!

Minden társkereső és közösségi oldal hemzseg a most divatos selfiektől. Ha ilyen képpel regisztrálsz, nagy eséllyel ugyanúgy átsiklik a többiek szeme rajtad, mint a többi ugyanolyan képet feltöltő lányon – hisz már immunisak az ilyen képekre.

Jelezze szándékaidat!

Olyan képet válassz, ami enged következtetni arra, hogy milyen kapcsolatot keresel! Ha hosszú távú kapcsolatra vágysz, nem ajánlatos a legszexibb képeddel megjelenni, mert a komoly kapcsolatot keresők nem az ilyen fotókat keresik. Biztosan sok jelentkező lesz, azonban zömében könnyed kapcsolatot keresőket fogsz így bevonzani.

Ne válassz mesterkélt képet!

Lehet, hogy egy műtermi fotó jobban sikerült rólunk, mint egy kirándulás alkalmával készült felvétel, de nézd meg azt is, melyiken vagy természetesebb. A beállított kép arra utalhat, hogy túl komolyan veszed a társkeresést, vagy hogy a műterem steril közegébe burkolózva takargatsz valamit, emiatt egyáltalán nem biztos, hogy az a tökéletes választás.

Ne takard el magad!

Nem előnyös, napszemüveges, nagy kalapos, mindent eltakaró kabátos képeket feltölteni! Ezek a fotók azt az érzést kelthetik a többi társkeresőben, hogy okkal rejtegetsz valamit, sőt egy óriási napszemüveg mögé bújva még felismerhetetlen is leszel a fotón, így a többi társkereső ezekből a képekből nem tudja meg, milyen is vagy valójában.
A legfontosabb az, hogy

ne sajnáld az időd, hogy kiválogass néhány alkalmas képet.


Hidd el, megéri!

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk