Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Hogyan levelezzünk?

A férfi és nő közötti kommunikáció nem egyszerű. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a két nem képviselői másképp vannak kódolva. Nem véletlen, hogy kiskoruktól fogva az élet minden területén próbálnak minket felvilágosítani arról, hogy hogyan is működik ez a fura „játék”.

Ki kezdeményezzen?


Ha régimódi vagy...

Már gyerekkoromban megtanultuk a szüleinktől, hogy hogy is kell ismerkedni. Lányként nem ildomos beszélgetést kezdeményezni, mert mégiscsak a fiú dolga az udvarlás. És tényleg, már oviban is a fiúk húzgálták a lányok haját, ami egyértelműen annak a jele volt, hogy a lány tetszik neki. Akkor még ezt éltük meg flörtnek, kezdeményezésnek.

Ha azóta is ehhez az elvhez ragaszkodsz, akkor nőként a regisztráció után nincs más dolgod, mint várni arra, hogy megszólítson valaki, akinek tetszel – ennek az esélye Platina csomag előfizetésével, vagy a RandiVIP szolgáltatás igénylésével növelhető, ezekkel ugyanis kiemelt helyen, feltűnően és kattinthatóként jelensz meg más társkeresők oldalain.

Tapasztalataink tükrében azonban nem ajánljuk ezt a fajta viselkedést, mert az online kommunikáció ezer ponton tér el a hagyományostól, így a szabályait is újra kell értelmezni.

Nőként kezdeményezni:

Persze nem kell nyomulósnak lenned – ez a pasiknak sem feltétlenül tetszik, főleg azoknak nem, akik komoly kapcsolatot keresnek az oldalon – elég, ha egy picit „rásegítesz” arra, hogy egy pasi felfigyeljen rád. Az is elég lehet, ha ráklikkelsz az adatlapjára, mert akkor már látni fogja, hogy megnézted őt, ha pedig kedvencnek is jelölöd, garantáltan a tudtára adod, hogy szimpatikus neked.

Ha azonban nem osztod anyukáink elvét, vagy sikerül leküzdened ezt a gátat magadban, nyugodtan ráírhatsz a neked tetsző pasira, ha megfelelő a hangnem, biztosan nem fog tolakodó, magát kellető, közönséges nőnek tartani – ez a felfogás már amúgy sem annyira divatos manapság.

A közös internetes nyelv könnyebb megértésének érdekében kialakultak a szmájlik, amik segítenek kifejezni, milyen a hangulatunk, illetve, hogy az adott mondatot vidáman, csodálkozva, vagy éppen szomorúan „mondjuk”.

Kinek írjunk?


Ha úgy döntöttél, hogy nem passzívan leszel jelen az oldalon, hanem inkább teszel azért, hogy megtaláld a párodat, el kell döntened, hogy kik azok, akiknek írni fogsz.

A „Kit keresel” funkció:

A legegyszerűbb módja a megfelelő partner megtalálásának, ha az oldalon beállítod a számodra ideális társ paramétereit, így csak azokat fogod látni, akik passzolnak hozzád az adatlapjuk alapján, és akik elvárásainak te is megfelelsz. A „Kit keresel?” funkció azért az adatlapod egyik legfontosabb és leghasznosabb része, mert használatával már csak a számodra legértékesebb profilokat fogod látni. Hosszadalmasnak tűnhet ezeknek a profiloknak a végignézése, de megéri ráfordítani az időt és az energiát.

További szűkítési lehetőségek:

Miután kilistázta a rendszer a hozzád illő felhasználókat, tovább szűkítheted az ideális jelöltek körét.

Érdemes megnézned, hogy mikor jelentkezett be utoljára az illető. Ha már hónapok óta nem járt az oldalon, valószínűleg már nem aktuális számára a társkeresés.

Nézd meg a Randivonal Szerelmi Horoszkópjának - https://www.randivonal.hu/szerelmi-horoszkop - segítségével, hogy a csillagjegyetek alapján összeilletek-e!

Tartsd tiszteletben mások elvárásait!

Még ha nem is érted az okokat, ő minden bizonnyal tudja, mit miért jelölt be. Persze ezek között vannak „kőbevésett” és lazább elvárások is, a lényeg, hogy ha bármelyiknél túl nagy eltérést tapasztalsz adottságaid és a partner igényei közt, érdemes tovább keresgélned. Ezzel sok időt és energiát spórolhatsz, és nem utolsó sorban megkíméled magad a csalódástól. Az, ha néhány centivel alacsonyabb vagy a jelölted elvárásainál, valószínűleg nem lesz olyan nagy probléma, mint ha van egy gyermeked, ő azonban kifejezetten csak gyermektelenekkel szeretne ismerkedni.

Válaszoljak?


Ha nem szimpatikus a levél írója

Előfordulhat, hogy nem feltétlenül tartod szimpatikusnak egy neked szóló levél küldőjét, de ettől függetlenül sosem illik válasz nélkül hagyni egy üzenetet.

Bár a válaszlevél elmaradása egyértelműen jelzi, hogy nem szeretnéd felvenni a kapcsolatot a másik féllel, neki biztosan rosszul esik, ha még csak arra sem méltatod, hogy ezt kulturáltan elmondd neki. Sokkal kevésbé fájdalmas ugyanis, ha finoman a másik tudtára adjuk, hogy nem szeretnénk elmélyíteni ezt a kapcsolatot, mintha egyszerűen bedobjuk a levelét a kukába.

Fontos, hogy a nemleges válaszunknak igyekezzünk elvenni az élét, köszönjük meg a megkeresést, finoman fejezzük ki, hogy nem élnénk az ismerkedés lehetőségével és kívánjunk további sok sikert a keresgéléshez.
A következő leckében eláruljuk, milyen is az igazán magával ragadó, figyelemfelkeltő és

sikeres bemutatkozó levél

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk