Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Hogyan mutatkozzunk be?

Azt már a korábbi leckékben megvitattuk, hogy hogyan készíthetünk magunknak olyan profilt, ami első ránézésre megakasztja a tökéletes partnert keresők szemét, most arról fogunk beszélni, tartalmilag és terjedelemben milyennek kell lennie a bemutatkozásunknak, hogy az minél több, számunkra vonzó ember érdeklődését felkeltse.

Tökéletes első levél nincs


Ezt jó, ha rögtön az elején tisztázzuk. Azonban vannak olyan tényezők, amiket ha betartasz, megírhatod a kiszemelted számára tökéletes levelet.

Mielőtt elkezded megírni a bemutatkozásodat, először is a fejedben építsd fel a szöveget. Gondold végig, melyek azok az információk, amelyeket mindenképpen meg szeretnél osztani másokkal, és ezeket egy bizonyos logikai szál mentén fűzd össze, hogy a végén egy kerek egésszé álljon össze az irományod.

A következőket tartsd szem előtt:


Az első leveled ne legyen túl hosszú!

Nincs szükség rá, hogy elmeséld a fél életedet, mindössze jelezd, hogy megismerkednél a címzettel, mert felkeltette az érdeklődésedet. Nyugodtan kihagyhatod belőle, hogy hány centi magas vagy, és hogy milyen színű a hajad, mert ezeket az adatokat már megadtad korábban, tehát ezekkel a paraméterekkel tisztában vannak a profilodra látogatók.

Miért érdeklődsz iránta?

Meg kell fogalmaznod az üzenetben, hogy ki is vagy te és azt is, hogy miért érdeklődsz a másik fél iránt.

Mi az, ami a másik számára vonzó lehet benned?

Írd meg, mi az, ami miatt ez a kapcsolati lehetőség a másik számára is vonzó lehet (pl. mindketten imádtok túrázni, odavagytok a japán konyháért és csak biciklivel közlekedtek mindenfele). Ezzel felkeltheted az érdeklődését, de hazudni nem érdemes annak érdekében, hogy vonzóbbnak tűnj a partner szemében, mert ezekre idővel úgyis fény fog derülni.

Felejtsd el a sablonokat!

Mindig egyedi levelet írj és felejtsd el a sablonokat! Nem a legklasszabb indítás egy neked tetsző embernél, ha olyan levelet küldesz ki neki, amit rajta kívül többtíz másik társkereső is megkapott már. Ezekkel a levelekkel az a baj, hogy első blikkre bárki megmondja róluk, hogy nem egy adott nőhöz/férfihoz íródtak, hanem az összeshez.

Hogyan ismerd fel a sablonokat?

  • Általában hosszabb levél, kivétel ez alól a „Szia! Szimpatikus vagy, küldenél képet?”-típusú üzenet.
  • A küldője csak magáról, az álomkapcsolatáról ír benne – de erről elég sokat
  • Nem szerepel a levélben az, hogy mi az, ami megfogta őt benned – mivel nem is nézte meg az adatlapodat.


A leveled legyen a másik fél adatlapjához igazítva

Nem baj, ha az üzenet mindig ugyanaz (nevezetesen az, hogy „megtetszettél, szívesen megismernélek”),de fontos, hogy visszaköszönjön belőle az is, miért keltette fel az érdeklődésedet éppen ő.

Szólítsd meg a címzettet a nevén!

Ez máris olyan hatást kelt, mintha kicsit közelebb lennétek egymáshoz.

Kérdezz!

Miután áttanulmányoztad a kiszemelted adatlapját, ne félj kérdezni tőle, ha valami nem világos, nyugodtan fejezd ki a tetszésedet azzal kapcsolatban, amit róla olvastál – kritizálni csak óvatosan és humorosan szabad!

Figyelj a helyesírásra és a hagyományos levélírási szabályokra!

Köszönj, búcsúzz el, írd alá a levelet, és kerüld a helyesírási hibákat! A felhasználók nem szívesen válaszolnak arra a levélre, ami hemzseg az ilyen hibáktól.

Fogadd el a nemleges választ!

Fontos, hogy csakúgy, mint más élethelyzetekben, itt is fogadd el, ha más véleményen vagytok – ez esetben, ha ő nem szeretne kapcsolatba kerülni veled. Ne zaklasd a leveleiddel, ha nem válaszol a másik fél. Megsértődnöd is felesleges, hisz bár nem ez a legilledelmesebb, de a legegyenesebb módja annak, hogy egy társkereső kifejezze, nem vagy az esete, legalább nem hiteget téged.

Válaszoljak?


A tartalmon kívül nagy hangsúly van a szöveg stílusán, a hangnemen, azon, ahogy megszólítod a többi felhasználót, hiszen ez az, ami kicsit közelebb viszi az érdeklődőt a személyiségedhez. Egész más jellemről tanúskodik például az alábbi két levél:

„Szia!
Igényes FÜGGETLEN Bp-i srác vagyok , aki nyitott bármiféle dologra kapcsolatra , vagy akár ismerkedésre barátkozásra.. Szeretek motorozni , koktélozni bulizni , netezni stb stb ilyen apróságok , HA bármi érdekel válaszolj.”


„Szia!
Azért regisztráltam az oldalra, mert szeretnék megismerkedni egy kedves, megbízható őszinte, hűséges típusú, csinos, lehetőleg nem duci lánnyal, hölggyel, tartós, komoly, vagy csak laza kapcsolat céljából, ahogy alakul, viszont a cél tartós kapcsolat lenne. Nagyon megtetszettél a profilod alapján és úgy gondolom, sok ponton metszi egymást a kettőnk élete, érdeklődési köre és felfogása. Ha felkeltettem az érdeklődésedet, kérlek válaszolj.
Várom leveledet!
Üdv, XXX”


Hogyan válaszd meg a stílust?

Az, hogy milyen stílusban írod meg a levelet, nyilvánvalóan leginkább attól függ, hogy te milyen vagy, de figyelned kell arra is, hogy milyen emberekkel szeretnél megismerkedni. Valószínűleg egészen más típusú lányok fognak válaszolni a két fenti hirdetésre – nem a kép miatt és nem amiatt, hogy melyikük hány centiméter magas, hanem egyszerűen azért, mert mást sugall a két stílus.

Add önmagad!

Gondolkozhatsz rajta, hogy komoly, vagy lazább stílusban írj-e, hogy dámaként/úriemberként vagy közvetlen stílusban fogalmazd-e meg a mondandódat, de ha elfogadsz egy tanácsot, ne agyalj ezen!
Biztos lehetsz benne, hogy az a legjobb megoldás, ha úgy írod meg a szöveget, ahogyan a mindennapokban is beszélsz. Minden más csak sallang, és illúziókeltés. Itt is érvényes, amit már többször hangsúlyoztunk: azzal, hogy hamis képet alakítasz ki magadról, azt éred el, hogy olyanokkal ismerkedj meg, akik a feltupírozott énedre kíváncsiak és nem az igazira.

Ne feledd, akinek üzenetet küldesz, annak nincsenek előítéletei veled kapcsolatban, amiknek meg kell felelned.

Amit ne írj le az első levélben:


Sokat csalódtál

Mély lelki sebekre, sértettségre, zárkózottságra utalhat.

Mennyit keresel

Még ha az átlag feletti is a kereseted, ne írd bele a szövegbe, mert egyértelműen egy pénz által vezérelt értékrendre utal, azaz ezzel azt kommunikálod, hogy neked a pénz a legfontosabb, és a pénzed miatt vagy értékes ember.

Szerelmes idézetet

Nem egyedi, a kreativitás hiányára vall.

Erőltetett, elcsépelt csajfelszedős szövegeket

Nem sok nő olvad el egy ilyen indítástól: „Nemzetközi szervkereskedő hálózat ügynökeként kék illetve zöld szemű lányok jelentkezését várom. Jelenleg erre van kereslet.”

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk