Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Milyen típusú társkeresők vannak?

Személyiségtípusok

Egy társkereső oldalon – csakúgy, mint az utcán, a plázában vagy egy szórakozóhelyen – sokféle emberbe beleakadhatsz, akik mindegyike másféle szándékkal regisztrál be az oldalra. Nincs ez másként a Randivonalon sem, ezért ebben a leckében szeretnénk bemutatni néhány típust, akikbe könnyen belefuthatsz.
A társkeresőket kétféle szempont alapján csoportosítottuk:

személyiségtípus és szándék


Először vegyük át azt, hogy milyen személyiségekkel találkozhatsz az oldalon, és hogy ezeket hogyan kezeld.

Mikor elolvassuk egy társkereső bemutatkozását, jó esetben egy vonzó, humoros, magabiztos embert vélünk felfedezni mögötte – legalábbis mindenki ilyen benyomást szeretne kelteni a többi felhasználóban. Ha azonban mégsem ez sugárzik egy bemutatkozásból, akkor az a szavakon túl leginkább a stíluson múlik.

Mivel az ismerkedés előtt más információink még nincsenek a másik félről, kénytelenek vagyunk erre hagyatkozni, ez alapján eldönteni, hogy szeretnénk-e felvenni a kapcsolatot az illetővel, vagy elsétálni mellette. Ha tudsz egy kicsit olvasni a sorok között, biztosan helyesen fogsz dönteni, hiszen már egy néhány soros leírásból is meglepő pontossággal lehet következtetni arra, milyen ember azok írója.

Félénk


Ha egy visszafogott, nem túl bőbeszédű, humoros megjegyzésektől mentes, rövid szöveget látsz, nagyon valószínű, hogy egy félszeg, esetleg gátlásos fél írta őket. Ha egy „Kedves lánnyal/fiúval szeretnék megismerkedni, aki őszintén tudna szeretni”-jellegű mondatot is felfedezel a bemutatkozásban, akkor pedig már biztos lehetsz abban, hogy egy olyan társkeresőbe akadtál, akit ahhoz, hogy igazán megismerj, szép lassan ki kell nyitnod.

A vele való beszélgetés kicsit nyögvenyelősen fog indulni, eleinte ne is számíts személyes kérdésekre vagy arra, hogy randevút kérjen, azonban néhány dicsérettel, és kezdeményezőkészséggel közelebb kerülhetsz hozzá.

Biztos lehetsz benne, hogy biztatásodat örömmel fogadja majd, hiszen ő is, csakúgy, mint te, azért regisztrált, hogy megtalálja a társát. A lényeg, hogy adj neki elég időt, hogy megnyíljon neked.

Fantáziátlan


„Tóth Péter vagyok, 32 éves győri születésű. Jelenleg Budapesten élek, olyan társat keresek, aki …”. Ha egy ilyen stílusú bemutatkozással találkozol, ne számíts egy spontán, fantáziadús személyre. Az ilyen típusú ember általában nagyon konkrét elképzelésekkel rendelkezik a jövőjét illetően, ami sokak számára pozitív lehet. Ha te is egy olyan párt keresel, akinek kiforrott a jövőképe, jó választás lehet ez a típus, de azt tudnod kell, hogy a jövőben sem számíthatsz tőle túl sok meglepetésre.

Ha egy megbízható, egyenes társat keresel, akire bátran lehet alapozni, és ezért hajlandó vagy lemondani a vad, spontán dolgokról, jó választás lehet ez a típus.

Hízelgő


A legtöbb ember számára gyanús

Aki nagyon hízelgő és tenyérbe mászó már az első alkalommal, az a legtöbb ember számára valami miatt gyanús – meggyőződésem, hogy a „Kedves Királylány-jelölt!” megszólítástól a nők nagy részét azonnali émelygés fogja el. Egészen egyszerűen azért, mert van abban valami visszatetsző, ha valaki úgy beszél velünk, mint idegennel, ahogy mi általában a szeretteinkkel szoktunk, vagy még velük sem.

Mindezek ellenére sokan – főként férfiak – úgy érzik, hogy az ilyen szövegekkel be tudnak vágódni mindenkinél. Persze jó azt érezni, hogy már az első percben tetszel a másiknak, de tudnod kell, hogy ezek a szavak sosem őszinték. Nem is lehetnek azok, hiszen a másik teljesen ismeretlenül írja meg a levelet.

A kevesebb néha több

Emellett olyan hatást kelt ez a fajta, nyomulós stílus, hogy a szóban forgó férfi minél hamarabb az ágyában szeretne tudni minket, mert megtetszettünk neki a fotóinkon – és általában ez sem viszi közelebb a hódolót egy nő szívéhez.

Ha mégis megtetszett a Don Juan, jobb ha már az elején tisztába teszitek a dolgokat azzal, hogy udvariasan megmondod neki, hogy neked egy „kicsit” sok ez a fajta stílus.

Urak! Ha mindenképpen kedveskedni szeretnétek kiszemelteteknek, ne üres bókokkal dobálózzatok, hanem vegyétek le őt a lábáról igazi, őszinte közeledéssel! Itt is él a kevesebb néha több szabálya!

Vicces


Sokan úgy gondolják, hogy ha sikerült megnevettetniük kiszemeltjüket, nyert ügyük van, és onnan már egyenes út vezet a másik szívéhez. A dolog azonban nem ennyire egyszerű…

Ez ugyanis csak akkor jön be, ha egy hullámhosszon vagytok. Sokan erőltetett poénokkal próbálják megtörni a jeget, amire maximum egy műmosoly lesz a válasz. Ha elsőre úgy tűnik, ezen a téren nem vagytok egy síkon, de mégis tetszik az illető, akkor is érdemes adni neki egy esélyt, mert lehet, hogy csak lányos zavarát próbálta leplezni az erőltetett poénokkal, és ez a stílus csak ideiglenes.

Lehengerlő


Van olyan ember, aki már első alkalommal igyekszik levenni a lábáról kiszemeltjét, ennek érdekében pedig valósággal rátukmálja magát a másikra. Ez a típus már az első levélben felsorolja az összes erényét a végzettségeitől kezdve befolyással bíró, magas rangú ismerőseiig.

Ilyen lehengerlő emberrel csak akkor kezdj, ha csakúgy, mint számára, számodra is ezek az értékek azok, amik valóban számítanak, különben kapcsolatotok sosem lesz harmonikus.
A következő leckében bemutatjuk, hogy

a regisztrációs szándék alapján milyen típusú felhasználókkal találkozhatsz

az oldalon, és azt, hogy hogyan kezeld őket.

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk