Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Az első randi

KI KEZDEMÉNYEZZEN?

Ha egy társkereső oldalon rábukkantál egy igazán szimpatikus partnerre, akivel kölcsönös az egymás iránti érdeklődésetek, előbb-utóbb eljön az idő, mikor mindketten szeretnétek már személyesen is megismerni a titokzatos „idegent”.

Meddig halogassuk az első randit?


Érdemes néhány levelet váltanotok

Az első randi előtt érdemes néhány levelet váltanotok, hogy jobban megismerjétek egymást és legyen miről beszélgetnetek a randevún – még akkor is, ha a helyszínen kiderül, hogy mégsem passzoltok össze annyira, amennyire a levelek alapján gondoltátok. Arra is figyelj, hogy túl sokáig sem érdemes halogatni az első randit, mert egyre több elvárásotok lesz egymással szemben, esetleg többet képzeltek bele a dologba, mint ahol az valójában tart.

Az első randi igazi mérföldkő


Az interneten való megismerkedés után ez első találkozás igazi mérföldkő egy bimbózó kapcsolatban. Általában ekkor dől el, hogy hogyan alakul a folytatás. Ilyenkor derül ki, hogy működik-e köztetek a kémia, lesznek-e további randik, milyen jellegű lesz a kapcsolatotok.

Ki tegye meg az első lépést?


Arra, hogy ki kezdeményezze az első találkozást, nincs elfogadott szabály. Általában érvényes a klasszikus forma, hogy a férfi ajánlja fel nőnek, hogy találkozzanak. A férfiak számára ez többnyire nem jelent problémát, örömmel vetik fel a találkozó ötletét, a nők pedig valóban nőnek érezhetik magukat ettől. Abban, hogy általában a férfiak kezdeményezik a személyes találkozást, erősen közrejátszik az, hogy ők a vizuális típusba tartoznak, azaz nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a külsőnek, mint a nők – akik sokkal inkább figyelnek a belső értékekre.

Mire figyeljünk?


Hölgyek!

Ha nőként belefuttok egy olyan pasiba, aki már az első levélben felajánlja, hogy találkozzatok személyesen, ti azonban még várnátok ezzel, inkább hagyjátok, hogy tovább keresgéljen, mert az senkinek sem jó, ha kellemetlenül érzitek magatokat a randevún.

Urak!

Ha ti is azok csoportját erősítitek, akik minél hamarabb szeretnének személyesen találkozni kiszemeltjükkel, két választásotok van. Vagy addig kutattok, amíg bele nem akadtok egy olyan nőbe, aki szintén így gondolkodik, vagy visszavesztek egy kicsit a lendületből, és megvárjátok, amíg már a kiválasztottatok is úgy érzi, készen áll a nagy találkozásra. Higgyétek el, sokkal jobb hangulatú lesz a randevú, ha mindketten készen álltok rá!

Mit tegyél, ha mégsem szeretnél találkozni?


Könnyen előfordulhat, hogy megismerkedésetekkor még nagyon szimpatikusnak találtad levelezőpartneredet, de ahogy egyre több levelet váltottatok egymással, szépen kirajzolódott a másik személyisége, ami mégsem áll annyira közel hozzád, mint azt az elején gondoltad.

Ilyenkor valahogy vissza kéne vonulni, na de mégis hogyan tegyük ezt, úgy hogy közben ne sértsük meg a másikat? A jobbik eset, ha mindketten úgy érzitek, hogy ennek a kapcsolatnak nem nagyon van jövője, hisz így mindketten azon lesztek, hogy kicsit lazítsátok a kapcsolatot, és eltávolodjatok egymástól. Ha viszont csak te érzed úgy, hogy ez köztetek sohasem fog működni, sokkal nehezebb a dolgod. A legkönnyebb – és egyben legudvariatlanabb – megoldás, ha egyszerűen eltűnsz, ez azonban biztosan nagyon rosszul esik a másiknak, főleg ha ő úgy érezte, hogy előrehalad a kapcsolatotok. Ezért mindenképpen tiszteld meg a levelezőtársadat azzal, hogy nem szívódsz fel, hanem elmagyarázod neki, mit érzel ezzel az egésszel kapcsolatban. Az, hogy ez mennyire fog zökkenőmentesen menni, attól függ, hogy partnered – a már korábban bemutatottak közül – melyik személyiségtípusba tartozik.

Ha minden jól megy...


Ideális esetben viszont ha nem is csókkal, de egy összecsengő mosollyal végződik a randitok. A lényeg, hogy ne görcsölj! Ne izgulj, ha nem ott helyben beszélitek meg a következő találkozó időpontját, inkább gondolj arra, hogy milyen jó lesz telefonon csacsogni erről, vagy munka közbe az asztal alatt SMS-ezni róla.

És hogy mit csináljatok a randin?

A következő leckében szuper tippeket adunk hozzá!

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk