Elfelejtett jelszó
Írd be az e-mail címed:

Az első randi

HOGYAN VÁLASSZATOK PROGRAMOT?

Miután eljutottatok odáig, hogy készen álltok a személyes találkozásra, el kell döntenetek, hogy hol ejtsétek meg a randevút.

Milyen helyszínt érdemes választani?


Ez egy kardinális kérdés, hiszen az egész találkozó hangulatát meghatározza a helyszín. Nem jó, ha elhagyatott helyen találkoztok, de az sem, ha egy túlzsúfolt helyszínt választotok. Célszerű olyan helyre szerveznetek az első találkozót, amit mindketten ismertek, így kevésbé fogtok izgulni, és könnyebben feltaláljátok majd magatokat.

Na de ki javasoljon helyszínt?


A nőknek mindenképpen imponál, ha a partnerük magához ragadja a kezdeményezést és előáll egy jó ötlettel a találkozó helyszínét illetően, és hát a férfiak is örülnek, ha ők tudnak előrukkolni valami klassz programmal. Persze az sem tragédia, ha a férfinek semmi jó nem jut az eszébe, és a nő ajánl programot.

Kínos, ha egyik félnek sincs ötlete

A ciki az, amikor egyik félnek sincs semmi ötlete. A szituáció már önmagában is elég lelombozó. Először elfog minket a gondolat, hogy partnerünk mennyire fantáziátlan, mennyire tutyimutyi, ráadásul még x hét beszélgetés után sem ismer minket annyira, hogy előálljon egy épkézláb javaslattal – majd rájövünk, hogy mi sem vagyunk jobbak ennél…

Az ilyen szituációk elkerülésének érdekében mindig legyen a talonban egy sztenderd program, amit teljes tanácstalanság esetén bedobhatunk, elkerülve a kellemetlen helyzeteket. Szerencsés választás egy olyan hely, ahol előzőleg már jártunk és jól ismerünk, esetleg egy kávézás, vagy séta a környéken.

Mit csináljatok a randin?


Az, hogy mit csináljatok a randin, már teljesen attól függ, hogy milyen érdeklődési körűek, vérmérsékletűek vagytok. Na persze közrejátszanak az olyan körülmények is, mint az anyagi korlátok – hiába szeretnéd elvinni partneredet hőlégballonozni, ha nincs felesleges soktízezer forintod – vagy a kötöttségek – ha két kisgyerek vár otthon, nem feltétlenül érsz rá éjszakába nyúlóan trécselni a partnereddel.

Felméréseink szerint a legjobb programok:

A Randivonal kérdőívét kitöltő felhasználók csaknem 60 százaléka szerint a legjobb első randis program a kávé és a vacsora, 32 százalékuk szerint egy kellemes séta vagy játékos sportolás, 8 százalékuk szerint pedig valamilyen kultúrprogram a legjobb választás.

A kávéházas randi

A kávéház vagy egy étterem akkor lehet jó megoldás, ha nem tartasz attól, hogy idejekorán kifogytok a témákból, és csak az időjárásról fogtok majd beszélgetni. Egyébként nagyon hangulatos tud lenni egy ilyen randi, bekuckózhattok egy félhomályos sarokba és a külvilágot kizárva élvezhetitek egymás társaságát.

Romantikus séta

Jó időben egy romantikus séta is nagyon jól sülhet el. Vidd el partneredet a kedvenc helyedre, így ő is úgy fogja érezni, hogy közelebb engedted magadhoz és egy újabb darabot kapott belőled. A közös kutyasétáltatás is nagyon jó kis program az első találkozáson, viszont egy kimerítő squash játszma vagy szigetkör után nem biztos, hogy ugyanolyan csábos vagy, mint mikor elindultál otthonról. Biliárdozni, dartsozni, vagy bowlingozni viszont nyugodtan elviheted a partneredet – persze csak ha ő is szereti ezeket a játékokat.

Mozi

A mozis első randi viszont nem az igazi. Egyáltalán nem romantikus a multiplexben feszengeni, sőt még beszélgetni sem tudtok közben. Ennél sokkal meghittebb a kanapén borozgatva filmet nézni, viszont ezt nem ajánljuk első találkozáskor, mert túl nyomulósnak tűnhetsz, partnered pedig félreértheti a szándékodat.

Családi esemény, baráti kör

Családi eseményre, baráti társaságba semmiképp se vidd kiszemeltedet már az első alkalommal, mert ez riasztó lehet számára, ráadásul valószínűleg kényelmetlenül fogja érezni magát attól, ha mindenki őt figyeli, sőt könnyen lehet, hogy a társaság többi tagja is feszélyezve fogja érezni magát.

Ki fizessen a randi végén?


Ha olyan helyre mentek, ahol fogyasztotok is, akkor felmerül a kérdés, hogy ki fizessen a randi végén. Randevúkon szokás szerint a férfi kéri ki és fizeti a számlát. Ha férfiként nem szeretnéd költségekbe verni magad a randin, inkább ne vacsora-randit szervezz, hanem egy sétálós-fagyizós beszélgetést, az viszont elég rossz benyomást kelt, ha egy étteremben hagyod, hogy a nő fizesse a saját részét – nem azért, mert az összes nő haszonleső, és csak ki akarja használni a pasikat, hanem mert ez az etikett.

Persze meg lehet előre beszélni, hogy közösen fizessetek. Ez csak akkor veszi ki jól magát, ha a nő kezdeményez, a férfinak pedig elsőre illik ezt visszautasítania. Az, hogy a nő ragaszkodik hozzá, hogy fizethesse a saját részét, jelentheti azt is, hogy nem igazán jön be neki a vacsorapartnere, de nem kell rögtön a legrosszabbra számítani, lehet, hogy csak nem szeretné költségekbe verni randitársát.

Ami biztos, hogy ha sikerül egy igazán jó programot kitalálnotok, minden gördülékenyen halad majd, és könnyen levehetitek kiszemelteteket a lábáról.

Szeretnéd, ha megjegyeznénk, hogy hol tartottál a leckék olvasásában?

Add meg belépési adataidat:

A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk